BasBQ
Beef en Steak

Picanha, eerste poging.

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556
Vandaag de eerste keer picanha klaargemaakt op de Weber Kettle samen met @Michel_D .
1,4 kg van Makro gekruid met verse peper en zout. Eerst even op direct vuur de vetkap wat laten smelten. Daarna indirect bereid op de Kettle op 120-130°C met wat walnoot rookhout totdat een kerntemperatuur van 50°C werd bereikt. Vervolgens de briketten goed opgestookt en de Picanha mooi afgegrillt tot 53°C. Ik heb de Picanha ca. 15 - 20 minuten laten rusten en geserveerd met vers gemaakte Chimmichurri, stokbrood en sla. Aangezien we met z'n drieëen 1,4 kg hebben verorberd ga ik er vanuit dat het gesmaakt heeft. 😂

IMG-20220430-WA0005.jpg


IMG-20220430-WA0008.jpg
 
Laatst bewerkt:

Michel_D

Stoker
 
Berichten
497
Vandaag de eerste keer picanha klaargemaakt op de Weber Kettle samen met @Michel_D .
1,4 kg van Makro gekruid met verse peper en zout. Eerst even op direct vuur de vetkap wat laten smelten. Daarna indirect bereid op de Kettle op 120-130°C met wat walnoot rookhout totdat een kerntemperatuur van 50°C werd bereikt. Vervolgens de briketten goed opgestookt en de Picanha mooi afgegrillt tot 53°C. Ik heb de Picanha ca. 15 - 20 minuten laten rusten en geserveerd met vers gemaakte Chimmichurri, stokbrood en sla. Aangezien we met z'n drieëen 1,4 kg hebben verorberd ga ik er vanuit dat het gesmaakt heeft.

Bekijk bijlage 38806

Bekijk bijlage 38807

Boh.. het was super! Heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad. Vlees was lekker mals en samen met het stokbrood met kruidenboter, de salade, chimichurri en de lekkere biertjes was het helemaal af
Het walnoot rookhout had een verrassend lekkere geur en smaak.

3a9f82b6293ebb957e8cc1d7303b0744.jpg


8cb23470a61fbc8950991663b915ea66.jpg
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556
Voor het vlammen hoef je vrij weinig moeite te doen, dat gebeurd helemaal vanzelf als je direct af grillt 😂 Wel regelmatig keren en als het te erg wordt het vlees even terug naar indirect. Je wil immers niet dat het vlees gaat verbranden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556
Boh.. het was super! Heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad. Vlees was lekker mals en samen met het stokbrood met kruidenboter, de salade, chimichurri en de lekkere biertjes was het helemaal af
Het walnoot rookhout had een verrassend lekkere geur en smaak.

3a9f82b6293ebb957e8cc1d7303b0744.jpg


8cb23470a61fbc8950991663b915ea66.jpg
Het walnoot hout is me inderdaad ook erg goed bevallen. Nog bedankt daarvoor. Ik kan er weer een paar jaar mee vooruit.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.605
Het ziet er heerlijk uit.

Zo samen met wat vrienden, biertje erbij, sterke verhalen maken!

Altijd fijn.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.604
Er gaat niets boven samen lekker aan de Q staan.
Picanha ziet er smakelijk uit. Mooi project.
 

Smokingwood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
560
Klinkt als een heerlijke dag! Picanha ziet er heerlijk uit… 🥰
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556

Michel_D

Stoker
 
Berichten
497
Het ging erin als koek…
 

Wilco-G

Gemarineerd
 
Berichten
1.005
Mooie bereiding van een fijn stuk vlees, ( maar eigenlijk heb je toch nooit teveel vlees .. ;) )
 

Michel_D

Stoker
 
Berichten
497
Het had wat minder vlees gemogen

Misschien eens wat meer verdiepen in fijne bijgerechten. Dan speelt het vlees wat minder een hoofdrol.
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556
Klopt, de focus ligt nu voornamelijk op het vlees.
 

Kevintuyp

Stoker
 
 
 
Berichten
281
Ja vlees is de gangmaker maar een paar lekkere bijgerechten is ook altijd goed! Walnoot hout had ik nog niet van gehoord. Ook maar eens op speur daarvoor 👍🏻😂
 

Smokie.

Pitmaster
 
Berichten
556
Ja vlees is de gangmaker maar een paar lekkere bijgerechten is ook altijd goed! Walnoot hout had ik nog niet van gehoord. Ook maar eens op speur daarvoor 👍🏻😂
Walnoot ruikt en smaakt heerlijk. Het harde hout rookt langzaam en lang.
 

Zwientie

Pitmaster
 
 
Berichten
653
Ik maak hem altijd op het spit. Maar dit is ook zeker een goede optie. Mooi dat het gelijk goed gelukt is😀
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.647
Heerlijk Picanha met een verse chimichurri. Dat zal een gezellig dagje zijn geweest
 
Bovenaan Onderaan