- Berichten
- 616
Vandaag de eerste keer picanha klaargemaakt op de Weber Kettle samen met @Michel_D .
1,4 kg van Makro gekruid met verse peper en zout. Eerst even op direct vuur de vetkap wat laten smelten. Daarna indirect bereid op de Kettle op 120-130°C met wat walnoot rookhout totdat een kerntemperatuur van 50°C werd bereikt. Vervolgens de briketten goed opgestookt en de Picanha mooi afgegrillt tot 53°C. Ik heb de Picanha ca. 15 - 20 minuten laten rusten en geserveerd met vers gemaakte Chimmichurri, stokbrood en sla. Aangezien we met z'n drieëen 1,4 kg hebben verorberd ga ik er vanuit dat het gesmaakt heeft.
1,4 kg van Makro gekruid met verse peper en zout. Eerst even op direct vuur de vetkap wat laten smelten. Daarna indirect bereid op de Kettle op 120-130°C met wat walnoot rookhout totdat een kerntemperatuur van 50°C werd bereikt. Vervolgens de briketten goed opgestookt en de Picanha mooi afgegrillt tot 53°C. Ik heb de Picanha ca. 15 - 20 minuten laten rusten en geserveerd met vers gemaakte Chimmichurri, stokbrood en sla. Aangezien we met z'n drieëen 1,4 kg hebben verorberd ga ik er vanuit dat het gesmaakt heeft.

Laatst bewerkt: