- Berichten
- 40
Hij stond al een tijdje op de to-do list maar zag nooit een goed moment om een mooi stukje ribeye van om en nabij een halve kg aan gort te snijden. Ik zeg ook niet dat dit wel dat moment was maar heb er gelukkig geen spijt van gehad
de Philly cheese steak sandwich. Een lekker Amerikaans vlees broodje. En ja Amerikaans.. dus zolang het maar veul en vet is kom je een heel eind. Makkelijk te maken en oh zo lekker
Ik heb het stukje ribeye 2 dagen laten ontdooien in de koelkast maar net een half uurtje voor bereiding heel ff in de vriezer weer aangevroren. Je moet namelijk flinterdunne plakkies snijden en dat krijg je (ik) anders bijna niet voor elkaar.
Na het vlees volgen nog 2 uitjes (gesnipperd) en een pakje cheddar kaas. Ja ik weet t.. echte cheddar aan een blok is lekkerder etc etc maar dit wordt allemaal in een pannetje gepleurd om er een kaassaus van te maken.
Het uitje fruit ik lekker aan met een flinke schep boter en p/z. Mn nieuwe BGE saus pannetje staat ondertussen lekker op te warmen voor de kaas.
Kaas maak ik aan met een beetje room. Geen idee hoeveel room. Ik doe dit op gevoel. De kaassaus mag niet te dik zijn maar moet wel lekker vloeien. Vleesjes er ook bij met wederom een beetje peper en zout. Meer heb je niet nodig. Ff om en om.
Kaassaus ziet er goed uit.. nu de stokbroodjes nog ff een tik geven en broodje opmaken
Mohh dit is goddelijk mensen. Na zon broodje ben je wel kotsmisselijk maar het is de moeite waard! Ook een goed middel voor de day after. Mission accomplished


Ik heb het stukje ribeye 2 dagen laten ontdooien in de koelkast maar net een half uurtje voor bereiding heel ff in de vriezer weer aangevroren. Je moet namelijk flinterdunne plakkies snijden en dat krijg je (ik) anders bijna niet voor elkaar.
Na het vlees volgen nog 2 uitjes (gesnipperd) en een pakje cheddar kaas. Ja ik weet t.. echte cheddar aan een blok is lekkerder etc etc maar dit wordt allemaal in een pannetje gepleurd om er een kaassaus van te maken.
Het uitje fruit ik lekker aan met een flinke schep boter en p/z. Mn nieuwe BGE saus pannetje staat ondertussen lekker op te warmen voor de kaas.
Kaas maak ik aan met een beetje room. Geen idee hoeveel room. Ik doe dit op gevoel. De kaassaus mag niet te dik zijn maar moet wel lekker vloeien. Vleesjes er ook bij met wederom een beetje peper en zout. Meer heb je niet nodig. Ff om en om.
Kaassaus ziet er goed uit.. nu de stokbroodjes nog ff een tik geven en broodje opmaken

Mohh dit is goddelijk mensen. Na zon broodje ben je wel kotsmisselijk maar het is de moeite waard! Ook een goed middel voor de day after. Mission accomplished
