- Berichten
- 5.221
Vandaag maar eens gekookt voor de fotowedstrijd.
Chili Con Carne met Tacos
chili con carne staat hier regelmatig op het menu, maar de tacos had ik nog nooit zelf gemaakt.
aangezien ik hier wel een uitdaging in zag dit ook maar geprobeerd. (Pffffff)
qua timing kon het allemaal wel tegelijk, althans dat dacht ik.
eerst mise en place, de Chili con carne is ontzettend makkelijk te maken maar je moet vooraf wel het een en ander voorbereiden.
mooi van PAN meel en water een deegje gemaakt en hier ballen van gedraaid.
toen de deegballen onder een gietijzeren pan plat gedrukt om zo de tortilla’s te
so far so good.
ondertussen had ik buiten de brikettenstarter aangemaakt met wat briketten en de kamado Joe aangemaakt met wat houtskool.
toen de briketten aan waren alles in de weber gekieperd en mijn Dutch oven erin gezet.
de mijne heeft pootje en kan zodoende mooi op het kolenrooster staan.
gehakt rul gebakken en ui gefruit.
hierna de pepers, paprika, knoflook en chorizoworst erbij.
man man, de geur die hier al vanaf komt is al helemaal fantastisch.
toen de zongedroogde tomaten erbij.
Hierna kruiden, een blokje bouillon en verse koriander.
toen dit even had staan pruttelen mochten er de tomaten bij.
Dit mocht nu met deksel erop een half uurtje zachtjes pruttelen.
om meer controle over de hitte te krijgen ook maar even de deksel van de weber erop gezet.
Nu had ik tijd voor de taco’s.
ondertussen had ik twee gietijzeren pannen in de kamado Joe gezet zodat ze konden warmen.
het recept verteld dat ze een paar minuten per kant nodig hebben.
nou dat was dus mooi niet waar.
zeker meer dan 5 min per kant, en toen waren ze nog niet echt naar mijn zin.
Ook heb ik de indruk dat ik ze te hard/te dun heb geperst, met dit deeg is helemaal niks te beginnen.
uiteindelijk heb ik er toch een aantal redelijk rond kunnen maken.
heb niet echt het idee dat ik iets verkeerd deed.
ondertussen waren we een half uurtje verder en mocht in de Dutch oven de bruine en kidney bonen erbij.
dit mocht nog een kwartier ongeveer doorkoken.
Toen de bonen warm waren en het allemaal een beetje verder was ingekookt heb ik er een toepasselijk biertje bijgepakt en een bordje opgemaakt.
De taco’s moeten beter, ga ik verder mee oefenen. (Ze smaakte wel, had er alleen meer van verwacht)
Verder hebben we erg lekker gegeten.
Chili Con Carne met Tacos
chili con carne staat hier regelmatig op het menu, maar de tacos had ik nog nooit zelf gemaakt.
aangezien ik hier wel een uitdaging in zag dit ook maar geprobeerd. (Pffffff)
qua timing kon het allemaal wel tegelijk, althans dat dacht ik.
eerst mise en place, de Chili con carne is ontzettend makkelijk te maken maar je moet vooraf wel het een en ander voorbereiden.
mooi van PAN meel en water een deegje gemaakt en hier ballen van gedraaid.
toen de deegballen onder een gietijzeren pan plat gedrukt om zo de tortilla’s te
so far so good.
ondertussen had ik buiten de brikettenstarter aangemaakt met wat briketten en de kamado Joe aangemaakt met wat houtskool.
toen de briketten aan waren alles in de weber gekieperd en mijn Dutch oven erin gezet.
de mijne heeft pootje en kan zodoende mooi op het kolenrooster staan.
gehakt rul gebakken en ui gefruit.
hierna de pepers, paprika, knoflook en chorizoworst erbij.
man man, de geur die hier al vanaf komt is al helemaal fantastisch.
toen de zongedroogde tomaten erbij.
Hierna kruiden, een blokje bouillon en verse koriander.
toen dit even had staan pruttelen mochten er de tomaten bij.
Dit mocht nu met deksel erop een half uurtje zachtjes pruttelen.
om meer controle over de hitte te krijgen ook maar even de deksel van de weber erop gezet.
Nu had ik tijd voor de taco’s.
ondertussen had ik twee gietijzeren pannen in de kamado Joe gezet zodat ze konden warmen.
het recept verteld dat ze een paar minuten per kant nodig hebben.
nou dat was dus mooi niet waar.
zeker meer dan 5 min per kant, en toen waren ze nog niet echt naar mijn zin.
Ook heb ik de indruk dat ik ze te hard/te dun heb geperst, met dit deeg is helemaal niks te beginnen.
uiteindelijk heb ik er toch een aantal redelijk rond kunnen maken.
heb niet echt het idee dat ik iets verkeerd deed.
ondertussen waren we een half uurtje verder en mocht in de Dutch oven de bruine en kidney bonen erbij.
dit mocht nog een kwartier ongeveer doorkoken.
Toen de bonen warm waren en het allemaal een beetje verder was ingekookt heb ik er een toepasselijk biertje bijgepakt en een bordje opgemaakt.
De taco’s moeten beter, ga ik verder mee oefenen. (Ze smaakte wel, had er alleen meer van verwacht)
Verder hebben we erg lekker gegeten.
Laatst bewerkt: