Beef en Steak

Pastrami

 
 
 
 

tensefountain1

Stoker
Berichten
250
Al jarenlang het idee om een keer pastrami te maken naar aanleiding van het boek Smokey goodness winter bbq. Omdat in dat boek de verhoudingen nitriet zout en hoeveelheid water + vlees niet kloppen en de pekelduur naar mijn mening ook veel te kort is heb ik besloten het recept van Jet te gaan gebruiken. Gisteren de brine gemaakt en het vlees in de koeling gelegd.

Zelf had ik voldoende aan 4 liter water en daar uiteraard het recept en de verhouding nitrietzout op aangepast. En nu maar wachten
Recent nog pastrami gegeten uit de supermarkt (La place van de Jumbo) en mijn partner bij een lokaal restaurant ben benieuwd of de eigengemaakte deze beide gaat overtreffen.
b1523b5c9685b785d14ee7b5ba1d5cdc.jpg


Update: 21-11-25 19:30u
Zojuist het vlees uit de brine gehaald, afgespoeld en in zuiver water weggelegd om te ontzouten.
Ik had geen last van rare slierten of wat dan ook zoals sommige andere ervaarden, terwijl ik mijn kruiden wel gewoon gevijzeld heb. Bekijk bijlage 81599Bekijk bijlage 81600Bekijk bijlage 81601

Update 22-11-25 11.00u
Zojuist de brisket uit het waterbad gehaald, afgesproeld, droog gedept en de kruidenkorst aangebracht.
Daarna het vlees vacuüm getrokken. Hij paste met wat vouwen en proppen net in de zak voor volgende keer zorg ik dat ik toch een wat bredere rol heb zodat hij er wat makkelijker inschuift.

Update 24-11-25
Vandaag was het dan eindelijk zover de brisket kon op de BBQ. eerst de kleine naar school gebracht en daarna de bbq aangestoken.
Om 10.00u kon het vlees erop waarna het tot 17:15u duurde voordat hij de kerntemperatuur van 96 graden had bereikt.
Daarna lekker laten rusten en rond een uur of 20.00u de pastrami aangesneden en geproefd. man man wat een smaakexplosie op je tong 🥰.
Tijdens het aansnijden alle stukjes die eraf brokkelde heerlijk opgesmult. Alles gevacümeerd en ingevroren, kan niet wachten om de reuben sandwich te maken.

IMG20251124172138.jpg


IMG20251124194909.jpg


IMG20251124095917.jpg
 
Laatst bewerkt:
Leuk om te volgen! Wij wachten met je mee!
 
Ik had het leuker gevonden als je gewoon dit draadje had aangemaakt met een compleet verslag.
 
Het recept van Jet is geweldig, het geeft gewoon een super resultaat. Begrijp wel dat sommige leden liever het complete draadje zien, maar deze bereiding is gewoon lang. Daarbij gebeuren er gewoon veranderingen met het vlees dat je soms gewoon bevestiging nodig hebt. Dat kan alleen als je het vanaf het begin post.
Dat maakt ook reageren makkelijker en beter.
 
Dag allen,

Zojuist het vlees uit de brine gehaald, afgespoeld en in zuiver water weggelegd om te ontzouten.
Ik had geen last van rare slierten of wat dan ook zoals sommige andere ervaarden, terwijl ik mijn kruiden wel gewoon gevijzeld heb.

Voor het gemak heb ik de begin post ook geüpdatet.
a7b84d3428dfee96ea94795b3462c711.jpg
bd1693ad37f3f4ff02c5e93146543e70.jpg
4245cdbe3044cd2eef4eec06526247ff.jpg


Verstuurd vanaf mijn RMX2202 met Tapatalk
 
Zojuist de brisket uit het waterbad gehaald, afgesproeld, droog gedept en de kruidenkorst aangebracht.
Daarna het vlees vacuüm getrokken. Hij paste met wat vouwen en proppen net in de zak voor volgende keer zorg ik dat ik toch een wat bredere rol heb zodat hij er wat makkelijker inschuift.

Het roosteren van de peperkorrels en korianderzaad is dat voor de smaak of is dat zodat ze beter te vijzelen zijn?
Ik merkte namelijk dat de zwarte peperkorrels nu veel makkelijker te vermalen waren met de vijzel dan normaal.

Het plan is om het vlees a.s. maandag op de bbq te doen aangezien morgen de intocht van Sinterklaas is hier in het dorp waardoor ik tijd tekort kom. Dat zou toch gewoon moeten kunnen lijkt me?

Ik heb er al zin in de kruidenkorst ruikt echt heerlijk! 😍

IMG20251122105048.jpg


IMG20251122105602.jpg


IMG20251122104755.jpg
 
Bij het verwarmen komen er meer aroma’s vrij en geeft dus extra smaak. Als het dan ook nog makkelijker vijzelt is het helemaal geweldig.
 
Man man man…. Ik begin nu al te kwijlen en dan is de pastrami nog niet eens klaar🤣 Die heerlijke geur wat van de pastrami afkomt als je elke keer die bak opentrekt om de pastrami te keren dag in dag uit…. dan de heerlijke geuren wat vrij komen met het maken van die heerlijke rub, de koriander in combinatie met de zwarte peper wat worden gevijzeld 😍 man man man wat zal jouw (tensefountain1) tuintje morgen vullen met heerlijke pastrami geuren🥰
Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden? Stiekem is dit voor mij persoonlijk het lekkerste wat er is en er dan uit eindelijk een heerlijke Reuben Sandwich van maken 🤤🤤🤤🤤

Ik maak hem tegenwoordig alleen nog van de Point van een Brisket

IMG_1399.jpeg


3712fd1e-1834-46f3-b5e7-7c798217856e.jpeg



IMG_1453.jpeg


En nu heb ik zin in een Reuben Sandwich🤣

Veel plezier met het maken van de pastrami tensefountain1 en laat het je vooral smaken! Na dit wil je geen supermarkt pastrami meer 😂
 
@Sticky Fingers Wat is de reden dat je hem alleen nog van de point maakt?
Voor deze relatief lange bereiding maak je toch het liefst zoveel mogelijk in een keer dus de whole packer lijkt me dan handiger?

Update geplaatst in de startpost inclusief foto's.
Poah wat lekker zeg @Jet bedankt voor het recept 🥰
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan