Beef en Steak

Pastrami

 
 
 
 

tensefountain1

Kooltjesharker
Berichten
247
Al jarenlang het idee om een keer pastrami te maken naar aanleiding van het boek Smokey goodness winter bbq. Omdat in dat boek de verhoudingen nitriet zout en hoeveelheid water + vlees niet kloppen en de pekelduur naar mijn mening ook veel te kort is heb ik besloten het recept van Jet te gaan gebruiken. Gisteren de brine gemaakt en het vlees in de koeling gelegd.

Zelf had ik voldoende aan 4 liter water en daar uiteraard het recept en de verhouding nitrietzout op aangepast. En nu maar wachten
Recent nog pastrami gegeten uit de supermarkt (La place van de Jumbo) en mijn partner bij een lokaal restaurant ben benieuwd of de eigengemaakte deze beide gaat overtreffen.
b1523b5c9685b785d14ee7b5ba1d5cdc.jpg
 
Ik had het leuker gevonden als je gewoon dit draadje had aangemaakt met een compleet verslag.
 
Het recept van Jet is geweldig, het geeft gewoon een super resultaat. Begrijp wel dat sommige leden liever het complete draadje zien, maar deze bereiding is gewoon lang. Daarbij gebeuren er gewoon veranderingen met het vlees dat je soms gewoon bevestiging nodig hebt. Dat kan alleen als je het vanaf het begin post.
Dat maakt ook reageren makkelijker en beter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan