- Berichten
- 10.078
idd Ewald. Het werkt erg goed.Als de "droge" Pekelmethode ook werkt bij zalm, waarom dan niet met Pastrami, goede zet van Rick.
Persoonlijk zou ik wel een weinig water toevoegen om te zorgen dat het zout sneller in de plooien van het vlees komt, niet te veel denk dat 50 ml. per 2 kilo al voldoende is, puur als starter want ik denk dat na 1 dag koelkast er al aardig wat vocht van het vlees in de zak zit. Maar dat is puur gevoelsmatig, en je moet afgaan op je gevoel anders zit je ruim 2 weken te wachten met twijfels.
ik heb nog wel even gedacht om een klein scheutje wijn toe te voegen, maar uiteindelijk niet gedaan.
Ik vraag me af in hoeverre vocht toevoegen nut heeft want precies wat je zegt: na 1 dag koelkast zie je het vocht al in de vacuumzak.
Om de par dagen eens draaien en dan ook meteen een beetje masseren werkt prima om het te verdelen.