- Berichten
- 5.099
Aangezien ik niets te doen heb....en het heel erg lekker is....bij deze een foto sessie van een paella met garnalen, inktvisringen etc.
Recepten staan voldoende op het internet. Die ga ik, behalve voor de liefhebber, niet uitschrijven.
Uiteraard kan je dit ook met kip, vis, konijn, vega of anders maken.
De grote garnalen en inktvisjes vooraf schoon gemaakt (darmkanaal eruit) en in de marinade van olijfolie, limoensap en chilipeper gezet.
Steek de fik in de ketel en ga naar een dome temp van 170 á 180 C. Ik heb vandaag de paella voor 2 personen gemaakt in de Weber wok. Een grote skillet (31 cm) kan ook. Wil je voor meer mensen maken, overweeg dan een grote pan of een echte paella pan. De wok is te diep met kans op zompig worden van de paella.
Ik heb bewust gekozen om dit op de W57 te maken. Geeft input voor de nieuwe forum leden dat een met een kettle Q veel mogelijk is.
Belangrijk is dat alles tijdig op de juiste plaats staat. Paella maken vergt een goede voorbereiding, anders wordt het een ....
Op de foto staan de bouillon, de peterselie en de limoen nog niet op.
Als eerste een handvol garnalen en inktvis ringen aangebraden. Hou de halve tijd (2 min) van normaal aan. Na het aanbraden de inktvisringen in blokjes snijden.
Vervolgens de groenten aangebraden. Ansjovisfilets erbij, en daarna de paella rijst erbij. Bak de rijst en de groenten lekker door. Doe er de zelfgemaakt kruidenmix en de saffraan bij.
Blus af met een glas witte wijn en voeg vervolgens de bouillon toe tot alles onder staat. Leg het deksel erop en laat 10 minuten garen. Zet de wok op een minder hete plek. (ik heb 1 bak kolen onder de wok weg geschoven)
Voeg na 10' de in blokjes gesneden inktvisringen en de garnalen toe. Roer 1 malig door. Voeg extra bouillon toe en laat rustig verder garen. Ga niet meer roeren. Je krijgt na verloop van tijd dan een lekker korstje aan de binnenzijde. Gooi er nog een handvol doperwtjes overheen.
Voor de topping heb ik 4 grote west-afrikaanse garnalen en wat pijlinktvissen gescored. Deze boven de heten kolen 4 minuten gegrild.
Vergeet bovendien niet jezelf te bedruipen. Uitdroging ligt op de loer en is een erkent risico aan de Q.
Haal de toppings van het vuur en maak de paella schotel op. Proef of de rijst gaar is. Laat, indien de rijst gaar is, het vocht verdampen.
Voeg wat schijfjes limoen of citroen toe. Let op, het vocht trekt in de paella. Teveel wordt dus snel zuur.
Strooi wat peterselie erover.
En dan bordje opscheppen en hasta la vista,
En toen kwam er een olifant, en die blies met zijn lange snuit, het hele verhaaltje uit.
Bedankt voor het lezen.

Recepten staan voldoende op het internet. Die ga ik, behalve voor de liefhebber, niet uitschrijven.
Uiteraard kan je dit ook met kip, vis, konijn, vega of anders maken.
De grote garnalen en inktvisjes vooraf schoon gemaakt (darmkanaal eruit) en in de marinade van olijfolie, limoensap en chilipeper gezet.
Steek de fik in de ketel en ga naar een dome temp van 170 á 180 C. Ik heb vandaag de paella voor 2 personen gemaakt in de Weber wok. Een grote skillet (31 cm) kan ook. Wil je voor meer mensen maken, overweeg dan een grote pan of een echte paella pan. De wok is te diep met kans op zompig worden van de paella.
Ik heb bewust gekozen om dit op de W57 te maken. Geeft input voor de nieuwe forum leden dat een met een kettle Q veel mogelijk is.
Belangrijk is dat alles tijdig op de juiste plaats staat. Paella maken vergt een goede voorbereiding, anders wordt het een ....
Op de foto staan de bouillon, de peterselie en de limoen nog niet op.
Als eerste een handvol garnalen en inktvis ringen aangebraden. Hou de halve tijd (2 min) van normaal aan. Na het aanbraden de inktvisringen in blokjes snijden.
Vervolgens de groenten aangebraden. Ansjovisfilets erbij, en daarna de paella rijst erbij. Bak de rijst en de groenten lekker door. Doe er de zelfgemaakt kruidenmix en de saffraan bij.
Blus af met een glas witte wijn en voeg vervolgens de bouillon toe tot alles onder staat. Leg het deksel erop en laat 10 minuten garen. Zet de wok op een minder hete plek. (ik heb 1 bak kolen onder de wok weg geschoven)
Voeg na 10' de in blokjes gesneden inktvisringen en de garnalen toe. Roer 1 malig door. Voeg extra bouillon toe en laat rustig verder garen. Ga niet meer roeren. Je krijgt na verloop van tijd dan een lekker korstje aan de binnenzijde. Gooi er nog een handvol doperwtjes overheen.
Voor de topping heb ik 4 grote west-afrikaanse garnalen en wat pijlinktvissen gescored. Deze boven de heten kolen 4 minuten gegrild.
Vergeet bovendien niet jezelf te bedruipen. Uitdroging ligt op de loer en is een erkent risico aan de Q.
Haal de toppings van het vuur en maak de paella schotel op. Proef of de rijst gaar is. Laat, indien de rijst gaar is, het vocht verdampen.
Voeg wat schijfjes limoen of citroen toe. Let op, het vocht trekt in de paella. Teveel wordt dus snel zuur.
Strooi wat peterselie erover.
En dan bordje opscheppen en hasta la vista,
En toen kwam er een olifant, en die blies met zijn lange snuit, het hele verhaaltje uit.
Bedankt voor het lezen.
