- Berichten
- 279
Het wordt weer wat kouder. Tijd voor een lekkere stoof. Ossobuco stond nog op mijn todo list.
Ik hield het gerecht aan van Ralph de Kok. Zie hieronder
1. Steek de kamado aan (temperatuur: ca. 180 graden) en gooi wat houtsnippers op de gloeiende kolen
2. Snijd de vetrand van de kalfsschenkels in (zodat ze niet kromtrekken in de pan)
3. Zet alvast een Dutch Oven op het rooster zodat deze op kan warmen
4. Rook de schenkels ca. 10 á 15 minuten en draai ze halverwege. Haal de schenkels
eraf en zet apart
5. Snijd de groente in kleine blokjes van dezelfde grootte (verhouding: 1/3 – 1/3 – 1/3 )
6. Verwarm wat olijfolie in de pan en zet eerst de ui even aan (met eventueel een
teentje knoflook)
7. Voeg dan de rest van de groente en doe tomatenpuree toe en bak al roerend een
paar minuten
8. Blus af met de witte wijn
9. Leg het vlees op de groente en doe de kruiden ( 2 tl gedroogde salie, tl gedroogde rozemarijn en 2 el tijmblaadjes, paprikapoeder 2 laurierblaadjes) en de bouillonblokjes erbij
10. Breng het geheel op smaak met peper en zout en giet er heet water bij tot alles nét
onder staat
11. Laat, zonder pannendeksel maar met gesloten bbqdeksel, een 1⁄2 uurtje inkoken
12. Roer er dan de tomatenblokjes door, leg de deksel op de pan en gaar ca. 3 uur, op
120 graden.
13. Een lekkere gremolata gemaakt van citroenzest,peterselie, knoflook, peper en zout
Heerlijke Italiaanse geuren in de tuin alleen het weer was niet echt Italiaans. Iets teveel regen. Maar uiteindelijk la vita e bella op ons bordje.
We hadden nog over dus 2 dagen later nog een keer gegeten. Bbq smaak was nog beter te proeven . Ohja ons hondje vond het ook fijn dat we dit aten.
Ik hield het gerecht aan van Ralph de Kok. Zie hieronder
1. Steek de kamado aan (temperatuur: ca. 180 graden) en gooi wat houtsnippers op de gloeiende kolen
2. Snijd de vetrand van de kalfsschenkels in (zodat ze niet kromtrekken in de pan)
3. Zet alvast een Dutch Oven op het rooster zodat deze op kan warmen
4. Rook de schenkels ca. 10 á 15 minuten en draai ze halverwege. Haal de schenkels
eraf en zet apart
5. Snijd de groente in kleine blokjes van dezelfde grootte (verhouding: 1/3 – 1/3 – 1/3 )
6. Verwarm wat olijfolie in de pan en zet eerst de ui even aan (met eventueel een
teentje knoflook)
7. Voeg dan de rest van de groente en doe tomatenpuree toe en bak al roerend een
paar minuten
8. Blus af met de witte wijn
9. Leg het vlees op de groente en doe de kruiden ( 2 tl gedroogde salie, tl gedroogde rozemarijn en 2 el tijmblaadjes, paprikapoeder 2 laurierblaadjes) en de bouillonblokjes erbij
10. Breng het geheel op smaak met peper en zout en giet er heet water bij tot alles nét
onder staat
11. Laat, zonder pannendeksel maar met gesloten bbqdeksel, een 1⁄2 uurtje inkoken
12. Roer er dan de tomatenblokjes door, leg de deksel op de pan en gaar ca. 3 uur, op
120 graden.
13. Een lekkere gremolata gemaakt van citroenzest,peterselie, knoflook, peper en zout
Heerlijke Italiaanse geuren in de tuin alleen het weer was niet echt Italiaans. Iets teveel regen. Maar uiteindelijk la vita e bella op ons bordje.
