Osseworst (Amsterdamsch dus zonder n) stond al even op mijn lijstje om zelf te maken. Een klassieker en Amsterdams erfgoed!
http://goo.gl/do4qo0
http://goo.gl/hp52uV
Vorig jaar Big Green Egg aangeschaft en die moet veel roken! Op mijn zoektocht naar het beste recept het internet afgestruind, maar wat blijkt, de oplossing is dichterbij dan gedacht. Het boek van de onvolprezen Meneer Wateetons bevat een prima recept http://goo.gl/C6s5zb.
Vlees, schouderlappen met een mooi vetrandje gescoord bij de slager, zeen eruit. Kleurzout en cellulosedarm (want rookdoorlatend) gebietst bij een collegaatje, haar man is slager.
Ik heb een ruime kilo vlees gebruikt.
http://goo.gl/do4qo0
http://goo.gl/hp52uV
Vorig jaar Big Green Egg aangeschaft en die moet veel roken! Op mijn zoektocht naar het beste recept het internet afgestruind, maar wat blijkt, de oplossing is dichterbij dan gedacht. Het boek van de onvolprezen Meneer Wateetons bevat een prima recept http://goo.gl/C6s5zb.
Vlees, schouderlappen met een mooi vetrandje gescoord bij de slager, zeen eruit. Kleurzout en cellulosedarm (want rookdoorlatend) gebietst bij een collegaatje, haar man is slager.
Ik heb een ruime kilo vlees gebruikt.