- Berichten
- 5.227
De laatste tijd heb ik helaas weinig tijd om echt iets te posten maar dit was zo simpeldoordeweeksvluglekker dat ik hem jullie niet wil onthouden.
Ik wil er ook mee laten zien dat je gerust doordeweeks de bbq kunt aanmaken en dat tijd of te moeilijk geen excuus meer is.
Dit gerecht kun je zo moeilijk maken als je zelf wil.
Ik ben begonnen met 6 stuks kippendij zonder bot in de Middle East rub te zetten van van beekum.
Dit heeft een uurtje ingepakt in de koelkast gelegen, maar had net zo goed meteen op de bbq gekund.
Bij de jumbo hebben ze bakjes met een paddenstoelenmix erin in dit geval heb ik deze 2 gebruikt.
Hier zit ook teriyaki saus, peper en knoflook bij.
Dit had ik allemaal los kunnen kopen en de teriyaki saus had ik zelf kunnen maken.
(Snap je waar ik heen wil..)
De paddenstoelen heb ik rustiek gesneden samen met de peper en knoflook.
Ondertussen heb ik de kamado aangemaakt op een 200 graden.
Hier heb ik de kippendij gegrild tot een kern van 75/80 graden.
Terwijl ik hiermee bezig was op een grote brander een wok loeiheet gestookt en de paddenstoelen gewokt voor een anderhalve minuut.
Hierna de peper en knoflook erbij.
En na een minuutje de teriyakisaus en sesamzaadjes erbij.
Dit mocht nu ook een minuutje pruttelen.
@Carlijn ondertussen geïnstrueerd om binnen voor 5 personen noodels te koken en ik heb korte metten gemaakt met de inmiddels gare kip.
Toen alles samengevoegd op een bordje en wat gegarneerd met fijn gesneden bieslook.
Wij hebben op een hele gewone doordeweekse donderdag heerlijk gegeten.
Heel vaak zie ik hier de prachtigste stukken vlees voorbij komen die meestal low en slow in het weekend gemaakt worden.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat ook de “simpele” maaltijden doordeweeks een feestje worden en op onze grote vriend, de bbq bereid kunnen worden.
Bovenstaand is maar een voorbeeld en kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil.
Ik was gisteren binnen 25 min klaar met koken en heeft omgerekend € 2,50 pp gekost.
Ik wil er ook mee laten zien dat je gerust doordeweeks de bbq kunt aanmaken en dat tijd of te moeilijk geen excuus meer is.
Dit gerecht kun je zo moeilijk maken als je zelf wil.
Ik ben begonnen met 6 stuks kippendij zonder bot in de Middle East rub te zetten van van beekum.
Dit heeft een uurtje ingepakt in de koelkast gelegen, maar had net zo goed meteen op de bbq gekund.
Bij de jumbo hebben ze bakjes met een paddenstoelenmix erin in dit geval heb ik deze 2 gebruikt.
Hier zit ook teriyaki saus, peper en knoflook bij.
Dit had ik allemaal los kunnen kopen en de teriyaki saus had ik zelf kunnen maken.
(Snap je waar ik heen wil..)
De paddenstoelen heb ik rustiek gesneden samen met de peper en knoflook.
Ondertussen heb ik de kamado aangemaakt op een 200 graden.
Hier heb ik de kippendij gegrild tot een kern van 75/80 graden.
Terwijl ik hiermee bezig was op een grote brander een wok loeiheet gestookt en de paddenstoelen gewokt voor een anderhalve minuut.
Hierna de peper en knoflook erbij.
En na een minuutje de teriyakisaus en sesamzaadjes erbij.
Dit mocht nu ook een minuutje pruttelen.
@Carlijn ondertussen geïnstrueerd om binnen voor 5 personen noodels te koken en ik heb korte metten gemaakt met de inmiddels gare kip.
Toen alles samengevoegd op een bordje en wat gegarneerd met fijn gesneden bieslook.
Wij hebben op een hele gewone doordeweekse donderdag heerlijk gegeten.
Heel vaak zie ik hier de prachtigste stukken vlees voorbij komen die meestal low en slow in het weekend gemaakt worden.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat ook de “simpele” maaltijden doordeweeks een feestje worden en op onze grote vriend, de bbq bereid kunnen worden.
Bovenstaand is maar een voorbeeld en kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil.
Ik was gisteren binnen 25 min klaar met koken en heeft omgerekend € 2,50 pp gekost.