BasBQ
Beef en Steak

ook ik heb een zolder..... (met een schroefje) project #02

 
 
 
 

camiel

Gerijpt
Berichten
2.593
Hallo BBQ vrienden

18 feb begonnen aan mijn tweede lucht gedroogde ham project. Deze keer met kruiden.

Zojuist (18 maart) aangesneden en er super van genoten. Smaak is veel meer in balans dan ham #01 en de kruiden proef je goed terug.

project:
801 gram varkensfilet
40 gram Colorozo zout
5 gram Suiker
4 gram Zwarte peper
4 gram Jeneverbes
1 gram Laurierblad


11 dagen dagelijks omkeren in de koelkast
schoonspoelen en onafgedekt in de koelkast voor 2 dagen om te drogen
koudroken voor 12 uur (temp <25?C)
hangen in een donker koele omgeving tot 30% gewichtsverlies

Speciaal woord van dank voor Bert die me met raad heeft bijgestaan.


jambon01.jpg


jambon02.jpg


jambon03.jpg


jambon04.jpg


jambon05.jpg


jambon06.jpg


jambon07.jpg


jambon08.jpg


jambon09.jpg


jambon10.jpg



Zeker voor herhaling vatbaar maar eerst de zomer overleven en wachten op koudere tijden  B-)

Gloeiende groet

Camiel de Barbecueman
 
Lekker!
 
Zo, mooi man! Wat een kleurtje!
 
Camiel, mijn held, wederom een mooi stukje vlees, ik ben jaloers
 
Ziet er top uit Camiel.
Jij hebt de smaak te pakken.
 
dat is mooi geworden zeg
 
Dat ziet er echt prachtig uit zeg!
hoe bewaar je dit nu?
of eet je alles meteen op? ;)
 
Ziet er goed uit! Jij bent dus alleen op het gewichtsverlies afgegaan, niet op het aantal dagen? En hoe lang heb je het in vacuum laten rusten? Doe je dat rusten trouwens in de koelkast of in de droogruimte waar de temperatuur aanzienlijk hoger is?
 
Camiel, dat ziet er werkelijk indrukwekkend goed uit! Dat vraagt om een mooie snijmachine! Ben je bijna jarig?

2d508d98c51ae016bdc0c7719e259a7f.jpg
 
Nice!!!
 
Erg mooi geworden!  Krijg er honger van!!
 
Ik vind het prachtig en heb het recept op geslagen .
 
Door jou ga ik vandaag of morgen een nieuwe poging doen X( 
:p

Paar vraagjes:
1. Hoe lang heb je gerookt? en was het voldoende om rooksmaak te geven?
2. Welk rookmot heb je gebruikt?
3. Ik durf bijna niet te vragen, hoe moet je knopen om mooi aan een schroefje te hangen?  :blush:
 
Stoker Joop zei:
Door jou ga ik vandaag of morgen een nieuwe poging doen X( 
:p

helemaal goed! ben benieuwd naar jouw creatie!

Paar vraagjes:
1. Hoe lang heb je gerookt? en was het voldoende om rooksmaak te geven?

12 uur met de CSG (cold smoke generator), geeft een mooie rooksmaak aan de ham. Ik gebruik deze set


2. Welk rookmot heb je gebruikt?

een mengsel van zaagsel en meel, beiden beuken hout.

3. Ik durf bijna niet te vragen, hoe moet je knopen om mooi aan een schroefje te hangen?  :blush:

Hier staat dat mooi uitgelegd, maar moet eerlijk toegeven dat mevrouw de Barbecueman het knoopwerk doet ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan