BasBQ
Beef en Steak

Of je Wogs lus 2.0

cold_as_ijs

Pitmaster
 
 
Berichten
523
Varkensvlees:
Procureur en Kinnebakspek 50/50.
Zelf gemalen, denk niet dat je dat ergens gemalen kan kopen

Als je het leuk lijkt zou ik je aanraden de worstbijbel van meneer wateetons aan te schaffen
Is er een reden om kinnebakspek te pakken?
Want uiteindelijk is kinnebak spek voornamelijk vet met een randje vlees. Je zou dan ook gewoon vet spek kunnen pakken en dan iets meer procureur.

Ik zal de worstenbijbel ook maar eens gaan bestellen. Heb wat incourante delen varkensvlees waar ik een oplossing voor zoek. Jalapeno cheddar worst lijkt dan wel een interessante oplossing :)
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.318
Is er een reden om kinnebakspek te pakken?
Want uiteindelijk is kinnebak spek voornamelijk vet met een randje vlees. Je zou dan ook gewoon vet spek kunnen pakken en dan iets meer procureur.

Ik zal de worstenbijbel ook maar eens gaan bestellen. Heb wat incourante delen varkensvlees waar ik een oplossing voor zoek. Jalapeno cheddar worst lijkt dan wel een interessante oplossing :)

Kinnebak is een veelgebruikt vlees/vet onderdeel in worst heeft onder andere te maken met de verwerkbaarheid, kinnebakspek versmeert niet zo makkelijk als bijvoorbeeld rugspek en wordt daardoor veel gebruikt in worst, andere vette delen kunnen ook maar zijn wat lastiger te verwerken, hogere kans op versmeren, vandaar dat alles zo koud mogelijk moet zijn tijdens het vlees malen, worstdeeg maken en vullen van de darm.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.318
Ziet er top uit, thx! Klinkt helemaal goed voor mij. Maar je kunt er dus wel 1,5 kilo in kwijt? In een eerder bericht schreef je 1 kilo. Is dat voor de beginnende worstenlaar genoeg? Lijkt mij op zich wel, je kunt tenslotte altijd bijvullen. En het voordeel is dat ik minder ruzie thuis krijg omdat het minder ruimte in beslag neemt! Waar heb je m besteld?

Er gaat ongeveer 1 kilo per vulling in, ik heb hem dus 1 keer moeten bijvullen maar dat gaat vrij eenvoudig.
Ik heb hem gekocht bij Amazon:


Maar er zijn meerdere websites die deze verkopen.
 

MarcH

Kooltjesharker
Berichten
138
Is ie goed te bedienen met maar één persoon? En ik denk dat het er wel vanaf hangt of je een stenen of stalen aanrecht hebt of hout, hoe goed de zuignap blijft zitten bij een one man operatie? Voor die prijs val je je idd zeker geen buil, maar wil toch het liefst weten wat ik kan verwachten in mijn situatie (solo worstenmakerij met houten werkblad) en of ik beter naar een ander kan uitkijken hij lijkt mij verder wel perfect
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.272
Dat ziet er goed uit en leuk hè om je eigen worst te maken.
En omdat je ze zelf maakt vind ik ze vaak ook nog beter smaken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

knubbe

Stoker
 
 
Berichten
282
Varkensvlees:
Procureur en Kinnebakspek 50/50.
Zelf gemalen, denk niet dat je dat ergens gemalen kan kopen

Als je het leuk lijkt zou ik je aanraden de worstbijbel van meneer wateetons aan te schaffen

Bedankt! Vandaag besteld, morgen ophalen bij mn vakantie adres. Weer wat leuks te lezen :)
 

MarcH

Kooltjesharker
Berichten
138
Ik ben de verbijsterende venkelzaadwogs aan het maken, as we... write! De voorproeving belooft veel goeds. Alleen de witte wijn is denk ik niet helemaal wat ik hoopte... Beetje zuur. Maar dat is ontdekken. Zometeen het vlees in die darm stouwen!
 

Marco71

Tondelzoeker
Berichten
20
is er ergens op het forum het recept van deze jalapeno worst te vinden.... dit wil ik graag gaan maken!!!
 

Marco71

Tondelzoeker
Berichten
20
Hoi ridevi71, ik heb jou foto’s en en hoe je de wordt maakt gevonden die n de charcuterie maar ik vind daar niet echt een recept met alle ingrediënten en hoeveelheden .. ik ben hier net aangesloten dus het is nog een beetje zoeken.. maar zou graag het juiste recept hebben ...
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.632
Hoi ridevi71, ik heb jou foto’s en en hoe je de wordt maakt gevonden die n de charcuterie maar ik vind daar niet echt een recept met alle ingrediënten en hoeveelheden .. ik ben hier net aangesloten dus het is nog een beetje zoeken.. maar zou graag het juiste recept hebben ...
Ik heb het op dit recept gebaseerd
Met hier en daar een kleine aanpassing zoals ik schreef.
Iets minder zout
Geen water toegevoegd
Jalapeno uit een potje, dus geen verse (je snijd het toch klein)
De kaas Is geraspt zoals je op mijn foto's kunt zien
Een blokje cheddar gewoon bij de jumbo gekocht
Ik heb mijn kinnebak spek niet vooraf gerookt

Succes
 
Bovenaan Onderaan