BasBQ
Beef en Steak

Of je Wogs lus 2.0

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.092
2e poging verse worst maken, en L&S roken. Smoked Jalapeno Cheddar Sausage
Met de nieuwe worstenvuller gaat het vullen als een tierelier. Gerookt op 120 graden Celsius met een klein stukje appelhout (20 gram) tot een kerntemperatuur van 70 graden, dit duurde ongeveer 50 minuten. Iets af laten koelen en even kort grillen en op een broodje. Heerlijk
DSC_9857.JPG


DSC_9859.JPG


DSC_9871.JPG


DSC_9875.JPG


DSC_9879.JPG


DSC_9881.JPG


DSC_9882.JPG


DSC_9885.JPG


DSC_9894.JPG


DSC_9904.JPG


DSC_9906.JPG


DSC_9909.JPG


DSC_9915.JPG
 
man man man, zie de kaas eruit lopen. weer goed gelukt zeg.
hier ook maar eens een paar uit de vriezer halen. is alweer even geleden
 
Prachtig spul, het water loopt me in de mond!

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Ja, die wil ik!
 
Ziet er primo uit Ewald 't water loopt me uit de mond alleen bij het zien al. ;)
 
Mozes Mina. Dat ziet er fijn uit zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Onwijs! Een huzarenstukje!
 
Zo jij heb een lekkere worst. Die wil ik wel proeven.
 
Dat hebben jullie mooi gemaakt zeg. En dat nieuwe speeltje ziet er gaaf uit. De oplossing om de worsten op te hangen vind ik ook mooi gevonden.
Krijg er gewoon honger van.
 
Zo! Dat ziet er smakelijk uit! Dit is niet zomaar een worstje van de bbq :) Zelf nog nooit gedaan, lijkt me wel heel tof!

wat voor vlees zit er in? Zelf gemalen?
 
Geweldig! Die zijn er verdomd smakelijk uit. Ik heb afgelopen weekend m'n eerste worsten ooit gedraaid en hoewel het vullen niet zonder slag of stoot ging, ben ik op zich wel tevreden. Maar daar maak ik zelf nog wel een draadje over...
Maar over dat vullen; welke vulbus heb jij daar en hoe bevalt ie? Werkt die zuignap goed? Ik heb gevuld met een elektrische lidl gehaktmolen, gaat redelijk, maar merk nu al dat ik meer controle wil over de snelheid. Dus ben aan het uitkijken naar een horizontale stopper. Bedankt vast!
 
Zo! Dat ziet er smakelijk uit! Dit is niet zomaar een worstje van de bbq :) Zelf nog nooit gedaan, lijkt me wel heel tof!

wat voor vlees zit er in? Zelf gemalen?
Varkensvlees:
Procureur en Kinnebakspek 50/50.
Zelf gemalen, denk niet dat je dat ergens gemalen kan kopen

Als je het leuk lijkt zou ik je aanraden de worstbijbel van meneer wateetons aan te schaffen
 
Geweldig! Die zijn er verdomd smakelijk uit. Ik heb afgelopen weekend m'n eerste worsten ooit gedraaid en hoewel het vullen niet zonder slag of stoot ging, ben ik op zich wel tevreden. Maar daar maak ik zelf nog wel een draadje over...
Maar over dat vullen; welke vulbus heb jij daar en hoe bevalt ie? Werkt die zuignap goed? Ik heb gevuld met een elektrische lidl gehaktmolen, gaat redelijk, maar merk nu al dat ik meer controle wil over de snelheid. Dus ben aan het uitkijken naar een horizontale stopper. Bedankt vast!
In dit draadje staat een korte beschrijving van mijn ervaring met de vuller:

 
In dit draadje staat een korte beschrijving van mijn ervaring met de vuller:

Ziet er top uit, thx! Klinkt helemaal goed voor mij. Maar je kunt er dus wel 1,5 kilo in kwijt? In een eerder bericht schreef je 1 kilo. Is dat voor de beginnende worstenlaar genoeg? Lijkt mij op zich wel, je kunt tenslotte altijd bijvullen. En het voordeel is dat ik minder ruzie thuis krijg omdat het minder ruimte in beslag neemt! Waar heb je m besteld?
 
Terug
Bovenaan Onderaan