BasBQ
Beef en Steak

Oeps... gas bbq brandje + poederblusser = schroot?

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.748
Ik moet door mijn werk ook regelmatig de brandopleiding herhalen, als je toch een poederblusser gebruikt is het belangrijk om dat ding voor gebruik eens stevig op de grond te gooien want als ze een tijd niet bewogen hebben kan het poeder een koek gevormd hebben en gaat er niet veel gebeuren bij het blussen.
Is dat niet als je deze in een auto of boot heb waardoor het poeder inklink?
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.751
Ik zou het deksel gebruiken

Dat plastieke dekseltje van mijn ketel ga ik daar zeker niet voor gebruiken. Bedoeling is dat je een natte dweil neemt en je handen daarin draait en erover legt. Maar een andere frietketel met deftige deksel zou ik ook eerst overwegen om het deksel dicht te doen.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.287
Dat plastieke dekseltje van mijn ketel ga ik daar zeker niet voor gebruiken. Bedoeling is dat je een natte dweil neemt en je handen daarin draait en erover legt. Maar een andere frietketel met deftige deksel zou ik ook eerst overwegen om het deksel dicht te doen.
Ik dien ook met enige regelmaat dit soort opfrissingcursus te volgen, misschien dan toch beter om een branddeken te kopen ipv aan de slag te gaan met een 'natte' dweil. Wanneer je dweil te nat is en er water in je olie/vet druipt dan heb je pas echt een probleem.
Dat blussen met water geen goed idee is werd bij ons gedemonstreerd door een heel klein bekertje water in het brandende frietvet te gieten, een fenomenale vuurval en rondspettend vet waren het resultaat.
Branddekens hebben ook lussen die je helpen om het branddeken deftig vast te nemen en wanneer je het over een ketel hebt gehangen kan je de lussen er rond knopen, indien je frietketel een deftig deksel heeft kan je dit er dan nog bovenop plaatsen.

Is dat niet als je deze in een auto of boot heb waardoor het poeder inklink?
Bij een poederblusser is het best practice om die eens stevig op de grond te gooien vooraleer je deze in gebruik neemt.
Vooral bij blustoestelleb uit voertuigen omdat door trillingen het poeder compact kan geworden zijn.
 
Laatst bewerkt:

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.751
Ik dien ook met enige regelmaat dit soort opfrissingcursus te volgen, misschien dan toch beter om een branddeken te kopen ipv aan de slag te gaan met een 'natte' dweil. Wanneer je dweil te nat is en er water in je olie/vet druipt dan heb je pas echt een probleem.
Dat blussen met water geen goed idee is werd bij ons gedemonstreerd door een heel klein bekertje water in het brandende frietvet te gieten, een fenomenale vuurval en rondspettend vet waren het resultaat.
Branddekens hebben ook lussen die je helpen om het branddeken deftig vast te nemen en wanneer je het over een ketel hebt gehangen kan je de lussen er rond knopen, indien je frietketel een deftig deksel heeft kan je dit er dan nog bovenop plaatsen.
Een branddeken is idd handiger, maar hoeveel mensen zouden dit in huis hebben? Dan is een 'vochtige' dwijl wel toegankelijker.

Ik zie zelfs bij veel mensen dat ze helemaal geen brandblusser in huis hebben. Bij ons sowizo op elke etage eentje en in de garage ook nog eentje.
 

Roland

Kooltjesharker
Berichten
187
Herinner mijn eerste brandcursus nog, lesgever vroeg of staal kan branden? De meesten deden nogal lacherig van nee, natuurlijk niet tot die lesgever zijn aansteker tegen een rol fijne staalwol hield, dadelijk een vuurbal. Heeft allemaal ook te maken met compactheid, een telefoonboek krijg je niet in brand terwijl een paar losse blaren dadelijk weg zijn.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.824
Zulke lesgevers ken ik wel... ik werd altijd een beetje naar van al die stoere praatjes. Ik ben daar veel te gevoelig voor.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.444
Zulke lesgevers ken ik wel... ik werd altijd een beetje naar van al die stoere praatjes. Ik ben daar veel te gevoelig voor.
Je hebt er artiesten bij......... :ROFLMAO:
Anderzijds is het wel eens goed om zelfoverschating van de BHV-er in opleiding wat te temperen.
Als er echt wat gebeurd is het al lastig genoeg om het meest basic plan uitgevoerd te krijgen.
 

bartgb

Sprokkelaar
Berichten
27
Nou... een paar dagen later: 2 van de 4 elektrische ontstekers doen het niet meer. Maar die waren al niet helemaal lekker
Verder niks aan de hand... wel even oppassen met aansteken :D
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.748
Nou... een paar dagen later: 2 van de 4 elektrische ontstekers doen het niet meer. Maar die waren al niet helemaal lekker
Verder niks aan de hand... wel even oppassen met aansteken :D
Electronica en poeder zijn geen vrienden
 
Bovenaan Onderaan