BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe voorraad bacon

 
 

Gert-Jan

Sprokkelaar
Berichten
43
Vorig weekend haalde ik mijn laatste bacon uit de vriezer. Genoeg reden dus om snel een stuk buikspek te halen en een nieuwe voorraad bacon te maken

Het werd een stuk buispek van 2,5 kg welk ik gerubt heb met 20 gram colorozo zout en 10 gram suiker per pond

2eaksna.jpg


Deze heb ik 6 dagen in de koeling gelegd (elke dag even omdraaien) en gisteren afgespoeld

2akhd74.jpg


Vervolgens een dag laten drogen in de koeling en vanochtend op de bbq gelegd bij een temperatuur van plm 115?C. Beetje appelhout toegevoegd en vrolijk laten roken. Na ruim 2 uur had het spek een kerntemperatuur van 68?C bereikt en heb ik het van de bbq afgenomen

33yrrd4.jpg


Even een half uurtje laten rusten en het zwoerd kon er simpel afgetrokken worden, met dit als resultaat

bfgzup.jpg


i3cw2g.jpg


Een heerlijk sappig stuk bacon met een lichte rooksmaak, zodra het afgekoeld is even in plakken snijden en dan kan ik er weer een maandje of 2 tegenaan.
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan