- Berichten
- 512
Verjaardag achter de rug, mooie rotisserie gekregen. Natuurlijk gaat die meteen voor de test!
Dus, kippetje gehaald, nachtje in de natte pekel in de koelkast. Vanmiddag in de kruiden en boven t vuur.
Ik had aan één kant een halve deflector en aan de andere kant gewoon directe hitte. Ik had dit ergens gezien en t leek me een mooie manier om de kip niet de hele omwenteling aan de directe hitte bloot te stellen. Anyway, zo’n 180 graden op spit-hoogte, en na ongeveer een uur en een kwartier was de kip klaar.
Rode bieten salade met geitenkaas en walnoot, aardappelkroketjes en voor de kids appelmoes er naast.
Heerlijk gegeten!
Wat heb ik geleerd?
Dit kan prima op een doordeweekse avond
Iets beter opletten, de kerntemperatuur inde borst zat tegen de 80 graden en werd net niet té droog.
De standaard kruidenmix van verstegen (ofzo) in combinatie met de pekel werd iets te veel zout voor mijn smaak. Binnenkort maar eens een eigen rub maken.
Pics, or it didn’t happen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dus, kippetje gehaald, nachtje in de natte pekel in de koelkast. Vanmiddag in de kruiden en boven t vuur.
Ik had aan één kant een halve deflector en aan de andere kant gewoon directe hitte. Ik had dit ergens gezien en t leek me een mooie manier om de kip niet de hele omwenteling aan de directe hitte bloot te stellen. Anyway, zo’n 180 graden op spit-hoogte, en na ongeveer een uur en een kwartier was de kip klaar.
Rode bieten salade met geitenkaas en walnoot, aardappelkroketjes en voor de kids appelmoes er naast.
Heerlijk gegeten!
Wat heb ik geleerd?
Dit kan prima op een doordeweekse avond
Iets beter opletten, de kerntemperatuur inde borst zat tegen de 80 graden en werd net niet té droog.
De standaard kruidenmix van verstegen (ofzo) in combinatie met de pekel werd iets te veel zout voor mijn smaak. Binnenkort maar eens een eigen rub maken.
Pics, or it didn’t happen!




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk