- Berichten
- 695
Hallo,
Vandaag de bbq voor de 50e keer aan dit jaar..dat gaan we vier met een lekker gerookte ribeye.
Ik had 2 flinke jongens ontdooid.
En voorzien van de ribeye rub van bbq helden (aanrader!!)
De joe had ik op een graadje of 80 met een flink blok eik er in.
Aangezien de steak van mij een stuk dikker was. Ging die als eerste.
Wat later mocht de steak van mevrouw derksen ook aansluiten.
Na een klein uurtje waren ze op 50 graden.
Mooie tempratuur om even te rusten.
Ondertussen kon de gasser met de grill grates op temperatuur komen.
Yes yes..shizzel time!!
En 30 seconden per kant waren ze klaar.
Aansnijden en eten maar!!
Jaaaa heerlijk gegeten. Mooie garing en perfect gekruid.
Wel vreemd..toch weinig rooksmaak..terwijl die van mij bijna een uur in de rook heeft gelegen.
Wellicht door de dikke laag rub dat rook wat moeilijker door komt?
Iemand nog andere suggesties?
Bedankt voor het lezen!
Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk
Vandaag de bbq voor de 50e keer aan dit jaar..dat gaan we vier met een lekker gerookte ribeye.
Ik had 2 flinke jongens ontdooid.
En voorzien van de ribeye rub van bbq helden (aanrader!!)

De joe had ik op een graadje of 80 met een flink blok eik er in.
Aangezien de steak van mij een stuk dikker was. Ging die als eerste.

Wat later mocht de steak van mevrouw derksen ook aansluiten.

Na een klein uurtje waren ze op 50 graden.
Mooie tempratuur om even te rusten.
Ondertussen kon de gasser met de grill grates op temperatuur komen.
Yes yes..shizzel time!!


En 30 seconden per kant waren ze klaar.

Aansnijden en eten maar!!

Jaaaa heerlijk gegeten. Mooie garing en perfect gekruid.
Wel vreemd..toch weinig rooksmaak..terwijl die van mij bijna een uur in de rook heeft gelegen.
Wellicht door de dikke laag rub dat rook wat moeilijker door komt?
Iemand nog andere suggesties?
Bedankt voor het lezen!
Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk