BasBQ
Beef en Steak

(Niet zo) Gerookte ribeye (50)

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
428
Hallo,

Vandaag de bbq voor de 50e keer aan dit jaar..dat gaan we vier met een lekker gerookte ribeye.

Ik had 2 flinke jongens ontdooid.
En voorzien van de ribeye rub van bbq helden (aanrader!!)
7c21257c1417714c7e27797b20e3adf3.jpg


De joe had ik op een graadje of 80 met een flink blok eik er in.
Aangezien de steak van mij een stuk dikker was. Ging die als eerste.

1fd989f1deec7f751a23b1a0fc19a9c4.jpg


Wat later mocht de steak van mevrouw derksen ook aansluiten.
8a2ff6144d4f09349d4c7b1f89f95746.jpg


Na een klein uurtje waren ze op 50 graden.
Mooie tempratuur om even te rusten.
Ondertussen kon de gasser met de grill grates op temperatuur komen.

Yes yes..shizzel time!!
fb486b827312081f5ef12035e3806038.jpg

7e1dfd14542ebc0a282b6c1d96d3b460.jpg


En 30 seconden per kant waren ze klaar.
eb6b418b8f332ca22248c70b2c20e034.jpg


Aansnijden en eten maar!!
31226ce628e75bff2d280dfd3b99c01c.jpg


Jaaaa heerlijk gegeten. Mooie garing en perfect gekruid.
Wel vreemd..toch weinig rooksmaak..terwijl die van mij bijna een uur in de rook heeft gelegen.
Wellicht door de dikke laag rub dat rook wat moeilijker door komt?
Iemand nog andere suggesties?

Bedankt voor het lezen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk
 
Het ziet er super uit. Alleen geen flauw idee waarom er geen rooksmaak aan zat.
 
Mooie garing 👌 Zo eet ik ze ook het liefst!
Je houdt de administratie wel goed bij 😂
 
Mooie garing Zo eet ik ze ook het liefst!
Je houdt de administratie wel goed bij
Haha ja klopt..ik wou eigenlijk voor de 100 x gaan dit jaar..maar merk dat het meer is dan je denkt

Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk
 
Mooi gelukt hoor. Qua rooksmaak zou ik het ook zo niet weten.
 
Zien er goed uit
Misschien dat de rub over heerste?
 
Mooie steaks. Persoonlijk ben ik niet zo van de Rubs op een steak. Maar je cuisson in perfect. Mooie garing zo. En de GrillGrates geven altijd supere mooie strepen. Top.

Ik denk dat door de hoeveelheid Rub op de steak de buitenkant van je vlees al behoorlijk droog geworden is. En hierdoor de rook niet kan “hechten”. Volgende keer de rub eerder aanbrengen. Zodat het zout in de rub je vlees kan laten zweten. Dan zal de rook beter merkbaar zijn.
Gewoon nog een keer maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan