- Berichten
- 459
Eerst het resultaat tonen:
En wat vond ik er van?
Echt, werkelijk niet te vreten... :-&
Veel te zout, je kan nog beter zeewater gaan drinken.
Het originele recept gaat uit van een brisket van 12 pond.
Ik zelf had een brisket van 3 kg en heb de ingredi?nten aangepast.
Maar niet de tijden.
Mijn brisket was waarschijnlijk te dun.
Hoewel ik het ruim 3 uur heb gespoeld was het vlees nog steeds te zout.
Ook de bereidingstijd was veel te lang zodat het vlees teveel doorbakken is.
Als je het zout probeert te negeren heeft het vlees wel een lekkere smaak.
Dus we hebben het vlees versnipperd en het gaat nu door een boerenkool stamppot ofzo.
Dit was mijn eerste poging en hoewel het resultaat bijna oneetbaar blijkt te zijn is het recept wel een mooi uitgangspunt voor verdere experimenten.
Dit jaar komt er gegarandeerd een deeltje 2. B-)
En wat vond ik er van?
Echt, werkelijk niet te vreten... :-&
Veel te zout, je kan nog beter zeewater gaan drinken.
Het originele recept gaat uit van een brisket van 12 pond.
Ik zelf had een brisket van 3 kg en heb de ingredi?nten aangepast.
Maar niet de tijden.
Mijn brisket was waarschijnlijk te dun.
Hoewel ik het ruim 3 uur heb gespoeld was het vlees nog steeds te zout.
Ook de bereidingstijd was veel te lang zodat het vlees teveel doorbakken is.
Als je het zout probeert te negeren heeft het vlees wel een lekkere smaak.
Dus we hebben het vlees versnipperd en het gaat nu door een boerenkool stamppot ofzo.
Dit was mijn eerste poging en hoewel het resultaat bijna oneetbaar blijkt te zijn is het recept wel een mooi uitgangspunt voor verdere experimenten.
Dit jaar komt er gegarandeerd een deeltje 2. B-)