BasBQ
Beef en Steak

Montreal smoked meat (Pastrami maar dan net iets anders)

Ceriel zei:
Ziet er nu al lekker uit, succes vandaag met de laatste etappe!

Enerlaatste etappe bedoel je.

Vandaag roken en afgaren en dan morgen nog 3 uur stomen.  :-??
 
4 uur gerookt op beukenhout en daarna nog 4,5 uur doorgaren in alu folie.
Als je hem daarna uitpakt krijg je dit.

foto4_zpsd7b22d60.jpg


 
En? En? Vertel!
 
Ik heb me vreselijk ingehouden en slechts een h??l klein stukje geproefd.
En dat is dan nog van de buitenkant welke vaak zouter is dan binnen in.

Maar dat kleine stukje vlees was een ware smaak explosie in mijn mond.
Iets te zoutig maar voor de rest een hele diepe complexe smaak.
Je proeft het gekuurde vlees, de peper en koriander en dat alles overgoten met een volle rooksmaak.
Dit heb ik nog nooit op. Mijn pastrami kennis gaat niet verder dan wat je bij de Appie Hein kan krijgen.
Dit is heel anders op een goede manier.

Morgen gaat het vlees nog 3 uur in de stomer.
Dit moet het textuur van het vlees verbeteren en de smaak iets afzwakken.
 
Spannend hoor, ben zeer benieuwd hoe het morgen gaat!
 
Pruttel pruttel pruttel, . . . ben benieuwd.

foto4_zps486427d3.jpg
 
En? En? En? Ist gelukt??
 
ik wordt toch ondertussen ook wel erg nieuwsgierig  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan