BasBQ
Beef en Steak

MOINK balls

 
 
 

RolfM

Kooltjesharker
Berichten
125
Er zijn van die dagen dat alles samen komt. Een maand geleden hebben we al een datum geprikt om bij vrienden te barbecueën. Na alle kou, regen, weer en wind van afgelopen maand begon zondag ineens het zonnetje te schijnen. Zij zorgen voor zoete aardappelfrietjes en gegrilde groente, ik voor het vlees en een toetje.
Omdat zij me wel eens over MOINK balls hebben horen orakelen, maar ze zelf nog nooit gegeten hebben vond ik het hoog tijd om ze kennis te laten maken met dit bbq-fenomeen.
Uiteraard volgens het enige echte manier te werk gegaan: Italiaanse gehaktballetjes, bbq kruiden en spek. Daarna langzaam garen en op het eind nog insmeren met barbecuesaus. De mannen bij de barbecue met een graansmoothie, de dames aan het kletsen, de kids op de trampoline. Echt een topdag! De ballen vielen bij iedereen in de smaak (maar dat wisten wij natuurlijk allang)!
Het toetje is mijn vaste "snel maar lekker" toetje: gegrilde ananas, gemarineerd in agavesiroop, limoensap en kaneel. Serveren met een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom. Niet heel fotogeniek, wel erg lekker!

De plaatjes bij het praatje:

IMG_20210530_162816.jpg

IMG_20210530_163152.jpg

IMG_20210530_165133.jpg

IMG_20210530_181450.jpg

IMG_20210530_182516.jpg

IMG_20210530_182816.jpg

IMG_20210530_182745.jpg

IMG_20210530_191500.jpg

IMG_20210530_192121.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er fantastisch uit. Moink balls zijn echt te lekker. Ga ze ook maar weer eens maken binnenkort.
 
Rolf jij hebt lekkere ballen. Btw toetje mag er ook zijn
 
Nooit bezuinigen op de hoeveelheid moinkballs. Lekkere schaal. Stuur maar door. ;)
 
Aardig aan de rol geweest
Was een kilo rundergehakt 😅 Maar we waren dan ook met 4 volwassenen en 4x klein grut onder de één meter twintig. Die moet je trouwens ook niet onderschatten. Geen groente "lusten" maar wel 5 van die ballen wegkanen.
'Mag ik er nog één?' 'Tuurlijk schat, als je eerst je paprika op eet!'
 
Terug
Bovenaan Onderaan