- Berichten
- 1.437
Wilde me vanavond eens wagen aan Noskos´ Frikandel Burnt Ends.
Eerst nog een bezoekje aan de lokale Lidl om wat grillfolie in te slaan.
De frikandellen voorzien van een laagje gele mosterd en dan rijkelijk bestrooid met rub.
Intussen de Q aangestoken, een van mijn laatste aanwinsten geïnstalleerd om deze snel op temperatuur te hebben. De Signals leidde zijn eigen leven en de temperatuur werd ipv de ingevoerde 125⁰ gewijzigd naar de vorige gebruikte temperatuur 248⁰. Het ogenblik dat ik tot deze vaststelling kwam zat de temperatuur al aan 170⁰.
Ik kon dus niet anders dan bijsturen en wachten, dus tijd voor een biertje.
Het werd Three Years Dinner van De Moersleutel, ben wel fan van Barrel Aged Stout. Het werd genieten en wachten in de avondzon op mijn terras.
Uiteindelijk was de temperatuur in de Q genoeg gezakt en kon het rookhout onder en de frikandellen op het rooster.
Na een half uur roken, wat snijwerk, een beetje strooien met bruine suiker en roomboter en wat rondspuiten met BBQ-saus kon het aluminium bakje op de Q.
Het geduld werd nog wat op de proef gesteld, een kleine 20 minuten later was het dan tijd om de frikandel burnt ends van de Q te halen.
2
En dan proeven.... wat is dit een fantastisch lekkere snack! Het (lange) wachten waard.
Daarna tijd voor wat voorbereiding voor morgen, dan staan er weer spare ribs op de planning.
Na het ontvliezen en rubben werd het tijd om mijn ervaring ivm de frikandel burnt ends neer te schrijven.
Tijdens het schrijven van dit verslag genoot ik nog van een lekker biertje.
Opnieuw eentje van De Moersleutel, een dessertje. Een double pastry imperial Stout - Wanna taste my gingerbread man.
Vloeibare gemberkoekjes, kaneel en nootmuskaat is overvloedig aanwezig in de afdronk.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Eerst nog een bezoekje aan de lokale Lidl om wat grillfolie in te slaan.
De frikandellen voorzien van een laagje gele mosterd en dan rijkelijk bestrooid met rub.

Intussen de Q aangestoken, een van mijn laatste aanwinsten geïnstalleerd om deze snel op temperatuur te hebben. De Signals leidde zijn eigen leven en de temperatuur werd ipv de ingevoerde 125⁰ gewijzigd naar de vorige gebruikte temperatuur 248⁰. Het ogenblik dat ik tot deze vaststelling kwam zat de temperatuur al aan 170⁰.
Ik kon dus niet anders dan bijsturen en wachten, dus tijd voor een biertje.
Het werd Three Years Dinner van De Moersleutel, ben wel fan van Barrel Aged Stout. Het werd genieten en wachten in de avondzon op mijn terras.

Uiteindelijk was de temperatuur in de Q genoeg gezakt en kon het rookhout onder en de frikandellen op het rooster.


Na een half uur roken, wat snijwerk, een beetje strooien met bruine suiker en roomboter en wat rondspuiten met BBQ-saus kon het aluminium bakje op de Q.

Het geduld werd nog wat op de proef gesteld, een kleine 20 minuten later was het dan tijd om de frikandel burnt ends van de Q te halen.
2

En dan proeven.... wat is dit een fantastisch lekkere snack! Het (lange) wachten waard.

Daarna tijd voor wat voorbereiding voor morgen, dan staan er weer spare ribs op de planning.

Na het ontvliezen en rubben werd het tijd om mijn ervaring ivm de frikandel burnt ends neer te schrijven.
Tijdens het schrijven van dit verslag genoot ik nog van een lekker biertje.
Opnieuw eentje van De Moersleutel, een dessertje. Een double pastry imperial Stout - Wanna taste my gingerbread man.
Vloeibare gemberkoekjes, kaneel en nootmuskaat is overvloedig aanwezig in de afdronk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk