Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

9663ee089603fb8f16332eac519b5955.jpg

Zo kunnen we zelf vlees portioneren en vacumeren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Omdat ik graag de smashburger wil gaan maken na het zien van het YouTube-filmpje van @noskos , heb ik via marktplaats deze gietijzeren bak-/grillplaat van Le Creuset gescoord. :cool:
Later ga ik natuurlijk kijken wat ik er nog meer voor lekkere dingen mee kan maken.

Nu nog even uitvogelen hoe ik ‘m verantwoord kan schoonmaken (zijn niet mijn etensresten die erop zitten) en of ik ‘m dan echt niet opnieuw hoef te “seasonen”, omdat hij van geëmailleerd gietijzer is.

Met alles wat er hierover op dit forum al is geschreven, ben ik voorlopig vast wel even zoet.
Iemand die het juiste draadje weet, verdient eeuwige roem.🙏

afae93405259f903fa0e0541ea7cc826.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ik kan hier op het forum niet zo snel een topic vinden met interessante BBQ aanbiedingen om met elkaar te delen (misschien een idee voor de toekomst?)
Ik kom net deze vleesthermometer tegen en kan mij voorstellen dat mensen hierin geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Heb hem zelf overigens niet, maar wellicht wordt dit iemands nieuwste aanwinst 😉

 
Gisteren
Eerst kwam Het Vuur De Baas binnen. Het boek leest super makkelijk weg, heb hem eigenlijk al zo goed als uitgelezen.

Tijdens een bezoekje aan de welkoop kon ik het niet laten om een DO (9qt) en skillet mee te nemen van windmill. En aangezien ik er toch was meteen appel, kersen en eik chunks meegenomen.
 
Omdat ik graag de smashburger wil gaan maken na het zien van het YouTube-filmpje van @noskos , heb ik via marktplaats deze gietijzeren bak-/grillplaat van Le Creuset gescoord. :cool:
Later ga ik natuurlijk kijken wat ik er nog meer voor lekkere dingen mee kan maken.

Nu nog even uitvogelen hoe ik ‘m verantwoord kan schoonmaken (zijn niet mijn etensresten die erop zitten) en of ik ‘m dan echt niet opnieuw hoef te “seasonen”, omdat hij van geëmailleerd gietijzer is.

Met alles wat er hierover op dit forum al is geschreven, ben ik voorlopig vast wel even zoet.
Iemand die het juiste draadje weet, verdient eeuwige roem.

afae93405259f903fa0e0541ea7cc826.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gewoon heet stoken bij je volgende sessie en even met goede borstel er overheen.. that's it.. je kan ook met een halve ui of anti-aanbak sproei voor de sessie wat beperken wat er achterblijft.. alhoewel met sausjes en uitjes dit bijna altijd zorgen voor bakrestjes..

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: QBee
Gewoon heet stoken bij je volgende sessie en even met goede borstel er overheen.. that's it.. je kan ook met een halve ui of anti-aanbak sproei voor de sessie wat beperken wat er achterblijft.. alhoewel met sausjes en uitjes dit bijna altijd zorgen voor bakrestjes..

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Thnx voor de tip!
Ik heb uiteindelijk voor spa rood gekozen. Werkt erg goed moet ik zeggen. Vandaag ook de Smashburger gemaakt en dat zorgt ook wel voor een zooitje op de bakplaat. Even het ergste wegschrapen (volgende keer heb ik een 2e spatel bij de hand) en daarna een beetje bronwater erop en als dat drooggekookt is, veeg je de rest zo weg met een messingborstel.
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Thanks voor de tip, was nog op zoek naar een goedkoop bbqbestendig sauspannetje. Als het toch niks is, is €4 geen aderlating. En voor €15 een grillplaat van 30 cm? Top, zeker het proberen waard. Als het niks is laat ik het weten.
Schoonmaken met zeep zou ik nooit doen, maar dat ik ook geen verplichting. Slecht advies van de marketingafdeling hoeft niks te zeggen over het product zelf :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Ik heb het sauspannetje vandaag ook meegenomen. Kon het niet laten liggen voor 4 euro.

Ik borstel al mijn gietijzer schoon met warm water en na drogen licht invetten met een keukenpapiertje met olijfolie. Die patina maakt alles door de jaren heen alleen maar lekkerder.

Groeten van Robert
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Ik heb ook pannetjes van dit merk en ik heb ze wel eerst met zeep en een schuursponsje bewerkt aan de binnenkant zodat ze wat gladder werden. Daarna ingebrand. Werken perfect
 
Dat met zeep kan ook zijn om het residu van het productieproces opslag ed eraf te halen. Ik gebruik mijn skillet veel in de oven en bbq . Wordt regelmatig schoongemaakt met zeep. hierna een keukenpapiertje met olie erover en klaar. Bak niet aan.
 
Pakketje van vuur en rook binnen gehad vandaag.

350314845bb422253c8af646924c2984.jpg

ca9e3513dc4289cf895e22120c0c6fe6.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Ik heb deze vorig jaar gekocht in de ah. Zeer tevreden van! En zeker voor dat geld

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk

Mooie actie inderdaad, gister ook 2 sauspannetjes meegenomen. Wellicht ook handig voor mini-s’mores
 
Ik heb de grillplaat, ribbels zijn niet al te diep maar het kan in het slechtste geval altijd nog prima dienst doen als extra heat deflector in mn weber en dan is €15,- geen weggegooid geld :)
Het sauspannetje is wel heel ieniemienie, maar leuk om wat glaze in te verwarmen of een voorgerechtje in te maken.

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Wilde een sauspannetje meenemen, maar ze waren bij mijn AH al uitverkocht. Vond hem sowieso wat aan de kleine kant maar per euro prima prijs natuurlijk. Denk dat ik gewoon even afwacht tot de welkoop uitverkoop houd van hun BBQ materiaal, verwacht dat ik dan wat gietijzer materiaal op de kop kan tikken.
 
Gisteren bij de AH kolenstarter gehaald, slagje groter dan de kleine weber starter die ik al heb... tevens vandaag een Weber premium rek gekocht voor ribbetjes en andere stukken vlees (kan hem omdraaien)
20200703_171228.jpg
 
Laatst bewerkt:
Gister een belletje van de verkoper of ik vandaag de joe in ontvangst kon nemen. Natuurlijk!

IMG_20200702_091852864.jpg

IMG_20200702_100652113_HDR.jpg


Meteen naar vuur en rook gereden voor de essentiële benodigdheden.
Helaas heb ik vandaag en morgen late dienst dus direct inwijden zat er niet in. Misschien dat we morgen lunchen met kip :unsure:
 
Een late dienst duurt toch maar tot 23.00? 😉
Veel plezier ermee
Nee tot 00:00 bij mij 😅
Toch is het wellicht handig om met daglicht aan te klooien. Ik gok ook dat de dames het niet waarderen als ik midden in de nacht een hele kip achterover werk. Alhoewel, onder het mom van voorproeven :censored:
 
Terug
Bovenaan Onderaan