Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Afgelopen vrijdag jarig geweest, en heb een paar BBQ items erbij:

wodLIRGl.jpg

Was even voor de foto, ik weet dat de kolen erin moeten i.p.v. eronder  B-)

ItwWM5il.jpg

Mooi boek, helemaal uitgelezen al, heb nu ook zin in een roadtrip door USA

b8lih4il.jpg

Een dagje leuk bezig zijn bij SG, altijd leuk en leerzaam

9WNuZ8Xl.jpg

Ondanks dat hij onder een afdakje staat toch maar een hoes gevraagd.

Al met al erg fijne cadeautjes om te ontvangen,erg blij mee.

 
Mooi spul! Ga je je vast mee vermaken ;)
(Is het handig die couponcode te tonen?)
 
SilverFox zei:
Mooi spul! Ga je je vast mee vermaken ;)
(Is het handig die couponcode te tonen?)
Ja hoor, want hij is toch al ingeleverd
Ik ga komende zondag de USA 2 workshop doen
 
Nice! ;)
 
mcjas zei:
SilverFox zei:
Mooi spul! Ga je je vast mee vermaken ;)
(Is het handig die couponcode te tonen?)
Ja hoor, want hij is toch al ingeleverd
Ik ga komende zondag de USA 2 workshop doen

Erg benieuwd naar de ervaringen! Die staat bij mij al erg lang op de verlanglijst (helaas door andere prio's nu even niet mogelijk)
Is het nog steeds in Delft? Ik ken de mancave wel, maar het walhalla nog niet, waar zit dat eigenlijk?
 
Bobvt78 zei:
Erg benieuwd naar de ervaringen! Die staat bij mij al erg lang op de verlanglijst (helaas door andere prio's nu even niet mogelijk)
Is het nog steeds in Delft? Ik ken de mancave wel, maar het walhalla nog niet, waar zit dat eigenlijk?

Gisteren dus naar SG geweest, toch maar besloten om met de trein te gaan....
Walhalla is ook in Delft (Rotterdamseweg) en is een mooie ruimte, stuk of 10-12 large bastards, met een mega goede afzuiging er boven. Dit bleek later nog wel een dingetje te zijn, want daardoor was de temperatuur van de bastards iets lastiger onder controle te houden.
Eerst kregen we een demo over hoe een speenvarken te vullen en te roken, daarna zelf aan gang met chicken lollipops (rotwerk, die pezen......), daarna Bonemarrow Luge (geen fan van) met pulled beef (van te voren al klaar gemaakt door SG).
Toen was de BBQ Beef Wellington aan de beurt, had het al vaker in de oven gemaakt, dus was niet zo moeilijk. Daarna demo brisket gehad, gelukkig was er ook al 1 klaar, super mals vlees, echt top.
Hierna was het de beurt aan de Tomahawk Steak Flambee, waarbij wij gekozen hadden om hem niet te flamberen, maar voor caveman te gaan. Good call, meneer Maillard deed zijn werk super goed op die manier.
Afgemaakt met smores uit een skilet, en daarmee kwam de dag aan een einde.
Al met al een hele geslaagde middag/avond, zelf niet heel veel geleerd, maar zeker wel goede tips/tricks mee gekregen.
 
2330e8454bf6b783125ce958e9759f14.jpg


Mijn nieuwe speeltje de joy stove large
 
Nice! En ideaal voor een Dutch Oven
 
Deze week de Meater block ontvangen met 30% korting.  :D

uTScbVS.jpg
 
Afgelopen weekend tegen een mooi rooster voor de Weber aan gelopen. RVS. En zonder uitstekende delen aan de onderkant. Zodat ik het rooster makkelijk kan draaien in de bbq. En nog een voordeel. Geen GBS ring meer. Waar vuil en ellende tussen gaat zitten.
?25,- bij Hornbach.

a54217feb6acdac37f4c25396b5b377a.jpg


f82ed0564f0031c7aaad34895b3d6cc5.jpg


fc0c1d1f707e8d0eec7bdf55fa64273a.jpg
 
Bram zei:
Afgelopen weekend tegen een mooi rooster voor de Weber aan gelopen. RVS. En zonder uitstekende delen aan de onderkant. Zodat ik het rooster makkelijk kan draaien in de bbq. En nog een voordeel. Geen GBS ring meer. Waar vuil en ellende tussen gaat zitten.
?25,- bij Hornbach.

a54217feb6acdac37f4c25396b5b377a.jpg


f82ed0564f0031c7aaad34895b3d6cc5.jpg


fc0c1d1f707e8d0eec7bdf55fa64273a.jpg
Mooi rooster Bram en niet duur zeg!


Weber GBS 57
Rookton Albatros
 
Vandaag na een goed en leuk advies van Marko van obqgrill.(thanks)
De Bastard medium gekocht.
En hop meteen meegenomen zodat ik meteen kan zorgen dat het witte er langzaam afgaat.
Waarom de medium tja eigenlijk omdat ik al zoveel bbq's heb staan.
En ik daar geen afscheid van wil nemen.
En we hoofdzakelijk maar met twee zijn
Is dit wel een heel mooi formaat.
Ik ben er erg blij mee.
400dbad3fbf728189272463f42db8dba.jpg
a82872c10f38941bc0baef0289f62f5d.jpg
05a28e2b1ce143f6b0e4c8f9633fe9a2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
De kerstman/vrouw is weer lief geweest voor me:

pHQEYeQl.jpg


 
perfect dingetje, zo een perculator/mokkapotje. Ideaal op vakantie. altijd lekkere koffie. thuis ook trouwens
 
Ik heb een bouwpakketje gekocht. Via het werk kwam ik iemand tegen die deze BBQ in drievoud aan het bouwen was. En een 4e optioneel. Die 4e is nooit afgebouwd en lag in onderdelen in de werkplaats. Door omstandigheden kon deze Reverce smoker nooit meer afgebouwd worden en heb ik de onderdelen over genomen. 

Zodra we aan het project gaan beginnen komt er een draadje.

eea155f1c90ebf2190bc80d784ece19f.jpg


6c7036742f8254f2d1f8fa21086d3c04.jpg


e222d5ae8dfcaac0c17f04c3bc00e233.jpg


5f9e6054cbf58bf1129179a019559a0c.jpg


De schoorsteen kan aan twee kanten gemonteerd worden. Zodat het een offset of reverce smoker is. Verder moet ik nog op zoek naar wat RVS trekkenstaal voor de roosters. En een opzet voor het onderstel verzinnen.

Dus hopelijk ergens in 2020 de mogelijkheid om op een ouwe yank te stoken en voor een weeshuis BBQ klaar te maken.
 
Voor de verjaardag weer wat BBQ gerelateerde spulletjes rijker
d1d22503021e4f4d4ae0eba129720740.jpg
81d9905249c6679e3e696bf2d7004c93.jpg


Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

 
Bram zei:
Ik heb een bouwpakketje gekocht. Via het werk kwam ik iemand tegen die deze BBQ in drievoud aan het bouwen was. En een 4e optioneel. Die 4e is nooit afgebouwd en lag in onderdelen in de werkplaats. Door omstandigheden kon deze Reverce smoker nooit meer afgebouwd worden en heb ik de onderdelen over genomen. 

Zodra we aan het project gaan beginnen komt er een draadje.

eea155f1c90ebf2190bc80d784ece19f.jpg


6c7036742f8254f2d1f8fa21086d3c04.jpg


e222d5ae8dfcaac0c17f04c3bc00e233.jpg


5f9e6054cbf58bf1129179a019559a0c.jpg


De schoorsteen kan aan twee kanten gemonteerd worden. Zodat het een offset of reverce smoker is. Verder moet ik nog op zoek naar wat RVS trekkenstaal voor de roosters. En een opzet voor het onderstel verzinnen.

Dus hopelijk ergens in 2020 de mogelijkheid om op een ouwe yank te stoken en voor een weeshuis BBQ klaar te maken.
Wat een heerlijke basis voor een monster van een machine. Wat zijn de afmetingen van de gaarkamer?

Ga je er een DIY draadje voor maken?

Ik ga binnenkort ook beginnen met een buis van 125 lang 61 rond en 8mm dik met daaraan vast een zelfde buis van 62,5 lang. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Twijfel ook nog of ik er meerdere lagen roosters in ga maken voor de steak, zalm en ribs sessies.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan