BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste sparerib op de Kamado

Just Vodka

Stoker
 
Berichten
271
Weer even terug naar de originele post,
Ik vind in ieder geval op mijn kamado wat hogere temperaturen voor L&S (120 - 135 ongeveer) een betere rook smaak geven.
Voor een offset smoker of pellet smoker zal dit waarschijnlijk anders zijn.
Ik gebruik zelf alleen chunks geen snippers of wat dan ook.
Wat houtskool betreft gebruik ik tegenwoordig black watle/acaccia voor alles. Gewoon neutraal van smaak.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.395
Tussen 110 (230 F) en 120 (248 F) is toch ook gewoon tussen 107 en 121? Dat 90 graden verhaal zegt Stijn ook, dat is niet handig.
Die Amerikanen hebben het ook gewoon in Fahrenheit mooie getallen genomen, en niet 223 en 251 F? Die paar graden verschil maakt het hem niet volgens mij.
Exact dit.

90 graden verhaal geef ik jullie groot gelijk.

Maar het gaat exact over wat @Robkrekel hierboven zegt.
Den Amerikaan heeft ook mooie ronde getallen genomen.

Je meetfout is sowieso al groter dan de afrondingsfout.
 

Robbie

Vuurmaker
Berichten
95
Wat houtskool betreft gebruik ik tegenwoordig black watle/acaccia voor alles. Gewoon neutraal van smaak.
Die heb ik net besteld ook. Ben benieuwd. Duidelijk is wel dat 90 gewoon erg laag is. Next time gewoon tussen 100 en 120 ofzo.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.743
Exact dit.

90 graden verhaal geef ik jullie groot gelijk.

Maar het gaat exact over wat @Robkrekel hierboven zegt.
Den Amerikaan heeft ook mooie ronde getallen genomen.

Je meetfout is sowieso al groter dan de afrondingsfout.
Wat mij vooral aan je opmerkingen stoorde is de toon ervan. Met termen als idioot en belachelijk. 🙄
 

Masod-X

Kooltjesharker
 
 
Berichten
104
Heel eerlijk, ik heb helemaal niet zoveel vaardigheid dat ik exact een graadje meer of minder behaal. Ik krijg de bbq rond de 112-113 graden stabiel of rond de 120. Werkt beide prima voor het eindresultaat. De les van 85 graden voor PP heb ik ook snel geleerd nadat ik een half uur met vorken zat te klooien om het vlees uit elkaar te krijgen.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.395
Wat mij vooral aan je opmerkingen stoorde is de toon ervan. Met termen als idioot en belachelijk. 🙄
Was zeker niet persoonlijk bedoeld.

Maar mij stoort het enorm dat we dingen klakkeloos overnemen zonder na te denken.

Bij deze wil ik mij ook excuseren als ik u persoonlijk geraakt zou hebben. Dat was absoluut niet de bedoeling.
 
Bovenaan Onderaan