BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste sparerib op de Kamado

Weer even terug naar de originele post,
Ik vind in ieder geval op mijn kamado wat hogere temperaturen voor L&S (120 - 135 ongeveer) een betere rook smaak geven.
Voor een offset smoker of pellet smoker zal dit waarschijnlijk anders zijn.
Ik gebruik zelf alleen chunks geen snippers of wat dan ook.
Wat houtskool betreft gebruik ik tegenwoordig black watle/acaccia voor alles. Gewoon neutraal van smaak.
 
Tussen 110 (230 F) en 120 (248 F) is toch ook gewoon tussen 107 en 121? Dat 90 graden verhaal zegt Stijn ook, dat is niet handig.
Die Amerikanen hebben het ook gewoon in Fahrenheit mooie getallen genomen, en niet 223 en 251 F? Die paar graden verschil maakt het hem niet volgens mij.
Exact dit.

90 graden verhaal geef ik jullie groot gelijk.

Maar het gaat exact over wat @Robkrekel hierboven zegt.
Den Amerikaan heeft ook mooie ronde getallen genomen.

Je meetfout is sowieso al groter dan de afrondingsfout.
 
Wat houtskool betreft gebruik ik tegenwoordig black watle/acaccia voor alles. Gewoon neutraal van smaak.
Die heb ik net besteld ook. Ben benieuwd. Duidelijk is wel dat 90 gewoon erg laag is. Next time gewoon tussen 100 en 120 ofzo.
 
Exact dit.

90 graden verhaal geef ik jullie groot gelijk.

Maar het gaat exact over wat @Robkrekel hierboven zegt.
Den Amerikaan heeft ook mooie ronde getallen genomen.

Je meetfout is sowieso al groter dan de afrondingsfout.
Wat mij vooral aan je opmerkingen stoorde is de toon ervan. Met termen als idioot en belachelijk. 🙄
 
Heel eerlijk, ik heb helemaal niet zoveel vaardigheid dat ik exact een graadje meer of minder behaal. Ik krijg de bbq rond de 112-113 graden stabiel of rond de 120. Werkt beide prima voor het eindresultaat. De les van 85 graden voor PP heb ik ook snel geleerd nadat ik een half uur met vorken zat te klooien om het vlees uit elkaar te krijgen.
 
Wat mij vooral aan je opmerkingen stoorde is de toon ervan. Met termen als idioot en belachelijk. 🙄
Was zeker niet persoonlijk bedoeld.

Maar mij stoort het enorm dat we dingen klakkeloos overnemen zonder na te denken.

Bij deze wil ik mij ook excuseren als ik u persoonlijk geraakt zou hebben. Dat was absoluut niet de bedoeling.
 
uiteindelijk weten de wat ervaren bbq-ers hoe het werkt en dat een exacte temperatuur niet heilig is.
Afhankelijk van het gerecht kan/mag je een afwijking accepteren tov de opgegeven temperaturen.
Gewoon, omdat koken niet altijd een exacte wetenschap is. Ook wat Frits zegt: niet elke pp is bij 85gr klaar....
Ik snap de omzetting vanuit Fahrenheit door Dennis, en ik snap ook de afronding van Stijn naar een rond getal.
Die 90gr vind ik dan weer wel erg laag en snap ik echt niet voor ribben, maar dat gaf ik al aan.

Aan het eind van de rit hebben we (hopelijk) allemaal een lekker gerecht op ons bord, of het nu bij 121 of 125 graden gegaard is....
 
Ziet er lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan