Het low&slow barbecueën zoals we met ribs doen komt uit de VS en daar gebruik je een temperatuur tussen de 225 en 250° Fahrenheit voor. Dat kun je idioot vinden maar in Celsius is dat tussen de 107 en 121°.
Van mij hoef je dat niet klakkeloos te volgen hoor. Maar het gaat daar al ruim een eeuw heel goed met die temperaturen.
Ribs, PP, Beefribs, Brisket, allemaal dingen die rond de 95°C pas gaar zijn en soms zelfs boven de 100°C. Dus als je die op 90°C gaat maken dan komen ze daar nooit.
En ook met 100°C is het verschil tegen het einde zo klein dat het heel lang gaat duren.
En als je Amerikaanse stijl BBQ maakt waarom zou je dan niet hun temperaturen aanhouden? Waarom is dat idioot? Weten wij het zoveel beter? Eigen temperaturen eerst of zo?
Ik bedoel gewoon dat de 107 en 121 idioot is.
Gewoon afronden. Het klinkt gewoon belachelijk. Alsof je altijd exact die waarde moet gaat aanhouden en het anders mislukt.
Je zit trouwens sowieso al met een meetfout.
Als het dan toch zo belangrijk is doe het dan correct, 't is 107,222°c en 121,111°c.
Ik hou gewoon 110 en 120 aan.
Je begrijpt gerust wel wat ik hiermee bedoel.
Het gaat niet over 90° wat ik zeg.