- Berichten
- 36
Vandaag was het eindelijk zover, mijn eerste bavette, na het uitpakken bleken het 2 stukken te zijn ... Oeps. Beide stukken dan maar erop. Ik durfde het andere stuk niet meer in te vriezen. Er moest nog wel wat weggesneden worden.
Ging moeizaam, was ook mijn eerste keer dat ik een stuk vlees moest bewerken om het vlies weg te snijden. Vond ik toch best lastig.
Na toch wat verwijderd te hebben even bekeken en lijk mij dun genoeg om direct te grillen.
Kamado op 225/250 direct en gaan met die banaan.
Deze waren redelijk snel op de 50 graden Celsius. Daarna eraf en een minuutje of 8 laten rusten. Daarna snijden in grote stukken en vervolgens in reepjes rekening houdend met de richting.
Daarbij ook voor het eerst kruidenboter gemaakt volgens recept van noskos. Samen met een stokbroodje gegeten.
Het was heeeeerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.
Jullie nog tips om het andere stuk morgen weer op te warmen??
Groetjes Daniël
Ging moeizaam, was ook mijn eerste keer dat ik een stuk vlees moest bewerken om het vlies weg te snijden. Vond ik toch best lastig.
Na toch wat verwijderd te hebben even bekeken en lijk mij dun genoeg om direct te grillen.
Kamado op 225/250 direct en gaan met die banaan.
Deze waren redelijk snel op de 50 graden Celsius. Daarna eraf en een minuutje of 8 laten rusten. Daarna snijden in grote stukken en vervolgens in reepjes rekening houdend met de richting.
Daarbij ook voor het eerst kruidenboter gemaakt volgens recept van noskos. Samen met een stokbroodje gegeten.
Het was heeeeerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.
Jullie nog tips om het andere stuk morgen weer op te warmen??
Groetjes Daniël