- Berichten
- 46
vandaag had ik bedacht om voor de eerste keer beef (short) ribs te maken.
dinsdag de ribben uit de vriezer gehaald en rustig laten ontdooien.
deze ochtend om 8 uur mijn bed uit en voorbereidingen treffen, speciaal hiervoor eikenhout van een wijnvat gekocht.
na de voorbereidingen voor de bbq en het vlees alleen met peper en zout bestrooid te hebben konden we los gaan.
2 temperatuur meters erin en lekker lui de bbq controller aan, dan kon ik nog even bijslapen
rond het middaguur gingen ze toch al wel heel hard en zaten ze al op 82°C.
na wat hulp vanuit de shoutbox van Ridevi71 was het helemaal goed gekomen.
de "run" afgemaakt en naderhand opgewarmt.
ik was verbaast hoe snel 1,5kg beefribs gingen, enige wat ik nog had gedaan was ze nadat ik vond dat ze een mooie "bark" hadden gekregen ze om het half uur ingesprayed met appelcider en water (50/50)
verder zal ik de foto's laten spreken.
Sent from my IN2023 using Tapatalk
dinsdag de ribben uit de vriezer gehaald en rustig laten ontdooien.
deze ochtend om 8 uur mijn bed uit en voorbereidingen treffen, speciaal hiervoor eikenhout van een wijnvat gekocht.
na de voorbereidingen voor de bbq en het vlees alleen met peper en zout bestrooid te hebben konden we los gaan.
2 temperatuur meters erin en lekker lui de bbq controller aan, dan kon ik nog even bijslapen

rond het middaguur gingen ze toch al wel heel hard en zaten ze al op 82°C.
na wat hulp vanuit de shoutbox van Ridevi71 was het helemaal goed gekomen.
de "run" afgemaakt en naderhand opgewarmt.
ik was verbaast hoe snel 1,5kg beefribs gingen, enige wat ik nog had gedaan was ze nadat ik vond dat ze een mooie "bark" hadden gekregen ze om het half uur ingesprayed met appelcider en water (50/50)
verder zal ik de foto's laten spreken.



Sent from my IN2023 using Tapatalk