BasBQ
Beef en Steak

mijn beef ribs vuurdoop

 

Martijn137

Sprokkelaar
Berichten
46
vandaag had ik bedacht om voor de eerste keer beef (short) ribs te maken.

dinsdag de ribben uit de vriezer gehaald en rustig laten ontdooien.

deze ochtend om 8 uur mijn bed uit en voorbereidingen treffen, speciaal hiervoor eikenhout van een wijnvat gekocht.

na de voorbereidingen voor de bbq en het vlees alleen met peper en zout bestrooid te hebben konden we los gaan.
2 temperatuur meters erin en lekker lui de bbq controller aan, dan kon ik nog even bijslapen

rond het middaguur gingen ze toch al wel heel hard en zaten ze al op 82°C.

na wat hulp vanuit de shoutbox van Ridevi71 was het helemaal goed gekomen.
de "run" afgemaakt en naderhand opgewarmt.


ik was verbaast hoe snel 1,5kg beefribs gingen, enige wat ik nog had gedaan was ze nadat ik vond dat ze een mooie "bark" hadden gekregen ze om het half uur ingesprayed met appelcider en water (50/50)

verder zal ik de foto's laten spreken.
c4594e2fc9c63e4861c89934ab397487.jpg
78e56b288eb1946b75fdddd632582940.jpg
1da2aee5c660e6103017791c66eb0043.jpg


Sent from my IN2023 using Tapatalk
 
zie zien er fantastisch uit kerel. krijg er honger van
 
Mooie run!
 
Dat ziet er goed uit. Hebben idd een mooie bark. Maar belangrijker, hoe vond je ze smaken?
 
ik kan niet wachten tot ik de volgende kan gaan maken :p
zegt genoeg denk ik ;)

ook de minimale hoeveelheid aan kruiden vond ik perfect, ik wil graag de smaak van het vlees proeven, en een goed stuk (runder)vlees heeft geen "fancy" rub nodig, vind ik dan:LOL:
 
Terug
Bovenaan Onderaan