BasBQ
Beef en Steak

Mexican burger

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.640
Not your average burger zeggen ze dan….
En dan komen me er een partij lekkere burgers voorbij hier, niet normaal zeg.

Ik kan dus niet achterblijven.

Aangezien wij hier wel fan zijn Mexicaans eten en “Tex mex” hier maar een burger op verzonnen.

Eerst alle ingrediënten bij elkaar gezocht.

6738E180-6A24-4ECB-8110-6C7EC5AA737A.jpeg

(En nog ui, tomaat, mais en water)

Eerst ben ik begonnen met het broodje, hiervoor ging ik naanbrood maken.

Het gist geactiveerd met wat warm water en een eetlepetje suiker.

8D890C26-E5A3-46C7-ADFB-CB3D7E607854.jpeg


Hierna 300 gram bloem en 100 gram Griekse yoghurt in een kom gedaan, hier mocht nu het gist bij samen met een scheutje olijfolie.

E745AA2F-C441-44F1-8B39-AB18DDBA21B0.jpeg


Dit heb ik tien minuutjes met de hand gekneed, halverwege een theelepeltje zout er nog bij gedaan.

Hierna alles in een ingevette kom gedaan, nu mocht het een uur gaan rijzen.

12017608-D0C1-41A4-8728-EDB644BAF343.jpeg


Nu had ik mooi tijd om het gehakt voor de burgers te gaan maken.

Inmiddels had ik de gehaktmolen al in de diepvries gelegd en 700 gram riblappen in blokjes gesneden.
Toen de blokjes ook even in de vriezer hadden gelegen kon ik aan de slag.


8CA83FAA-CE87-47F2-81A6-3604FA8BCF79.jpeg


Na flink wat draaien en draaien, en draaien en draaien had ik een mooi hoopje gehakt gemaakt.

1C957AEF-7F28-4C3C-A55A-109033B2E473.jpeg


Hier heb ik toen een paar eetlepels tacokruiden doorheen gedaan.
Volgende keer moet ik er ook zout bijdoen, dat zit blijkbaar niet in deze rub waardoor ze wat flauw waren.

CE9DAA2F-9096-4073-97F6-6CAE2B892423.jpeg


Met een steekring burgers gemaakt, mooi die konden de koeling in.

839C9D89-05D4-4402-B970-7597454653B4.jpeg


Inmiddels had het deeg ruim een uur staan rijzen en kon ik hier mee verder.

Gelukkig had ik de bbq al aangemaakt.
Hier kon ik mooi mijn nieuw speeltje testen.

EC524467-F048-4870-93F8-E2B81B8983AF.jpeg


Nou mooi niet dus, na 10 minuten kreeg ik er een lamme arm van en was er nog geen vuur.

Terug naar mijn good old wokkels, die laten me nooit in de steek.

BBF4508D-9D74-40CD-ABDF-910AE64965EC.jpeg


Effin, burgers…. Eh, broodjes.

Het deeg zag er goed uit en hier heb ik 8 bolletje van gemaakt.

2D9C15AE-E7E2-4D2E-9173-8F9401977CE2.jpeg


Op de kamado stonden inmiddels ook 2 skillets met wat olijfolie erin.

Van een bolletje voorzichtig een pannenkoekje gemaakt en deze gebakken in de skillet.

65A8B44D-AB72-4B1F-8AE3-F4F885796252.jpeg


E95E28EA-609B-4E25-924A-67A45EB9F5AF.jpeg


27D5F51F-8C57-413C-96BB-2A50770FD3B5.jpeg


Zo heb ik ze allemaal gebakken.

AD376BEC-62D5-4E21-841E-729C44A2CDBC.jpeg


Nu was het tijd voor de topping.

Ik had ondertussen 2 uien, 2 rode pepers, 2 tomaten gesneden en 2 teentjes knoflook geperst.
E250E359-D651-4824-AE08-04DC7B83753F.jpeg


Eerst de ui en knoflook wat glazig bakken, hierna de rest erbij.

F5198AD6-9224-41D0-8528-42993733B827.jpeg


Als laatste de tomaten, wat tomatenpuree (uit tube, Thnx voor de tip @Ewald ) komijnpoeder en paprikapoeder.

4765C8C3-47B5-4604-8455-195C8020FB01.jpeg


Toen dit eventjes heeft staan pruttelen heb ik er ook nog een blikje mais en wat koriander bij gedaan.

CE5EB73E-EBDF-458C-8E11-8DF3A1F2FBD9.jpeg


Nu was het tijd om de burgers te gaan grillen.

2E947232-B27B-4846-9DC4-6FC4DD83D2ED.jpeg


3CC66A98-BA5E-4E42-893B-108F50C7C516.jpeg


Toen deze klaar waren mocht de burger gebouwd gaan worden.

Eerst wat nachos op de onderkant, hier de burger weer op, en hier een flinke lading van de salsa bovenop.
Nog een paar nacho’s voor de smaak erop en klaar is Klara.

1BE6D9F0-C999-434C-BC26-2D5ECBC75772.jpeg


0900DE0F-B152-4E23-BC9E-38663B412941.jpeg

16878C07-4C1D-4FEF-91F1-4B38B4CC7916.jpeg


Flesje Corona erbij en buen apetito!

Bedankt voor het lezen, @noskos bedankt voor het onderwerp.
 
Laatst bewerkt:
Super Zzzjon! Ziet er erg lekker uit allemaal en mooie plaatjes
 
Lekker broodje man , had hem zeker willen proberen.
Heb je een action lighter 😁
 
Lekker broodje man , had hem zeker willen proberen.
Heb je een action lighter 😁

Ja, iedereen hier was zo enthousiast dat ik er ook maar 1 ben gaan halen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Caramba, die had ik graag geproefd.
Mooi werk met dito verslag
 
Mooie reportage Zzjzon.
En ook een zeer mooi resultaat, ziet er zeer smakelijk uit. Goed hè tomatenpuree uit tube.
Nooit meer blikjes hier. Ik heb nu 2 nerken geprobeerd Petti en Mutti. Beiden zeer goed.
 
Olé! Ziet er echt nice uit! Zal ook wel zo gesmaakt hebben!

Wat is de reden van het invriezen van je grinder en het vlees? Bederft het vlees zo snel als je het maalt? Of wordt het te warm in de grinder? Heb totaal geen ervaring met zelf vlees vermalen ben wel benieuwd wat de reden hiervoor is.
 
Olé! Ziet er echt nice uit! Zal ook wel zo gesmaakt hebben!

Wat is de reden van het invriezen van je grinder en het vlees? Bederft het vlees zo snel als je het maalt? Of wordt het te warm in de grinder? Heb totaal geen ervaring met zelf vlees vermalen ben wel benieuwd wat de reden hiervoor is.

Wat @Ghost zegt, zodat alles zo koud mogelijk is.
 
Dat is een fijn setje burgers speciaal geworden Klara ;) had graag geproefd !
 
Mooie burger zo!
 
Ziet er weer lekker uit, die had ik graag geproeft
 
Dat ziet er heerlijk uit...! En het naanbrood ga ik ook echt proberen.

Jammer van die starter..? Zat er zelf ook naar te kijken maar ik denk dat ik het ook maar bij de wokkels hou.
 
Potverdorie @Zzzjon dat ziet er heerlijk uit. past mooi bij deze zomerse dagen. 👌🏻
 
Leuk om zo stap voor stap te lezen.
Nadeel, het water staat me in de mond
 
Dat is een burger waarvoor de kaken niet uit de kom hoeven om een hap te nemen 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan