- Berichten
- 5.227
Not your average burger zeggen ze dan….
En dan komen me er een partij lekkere burgers voorbij hier, niet normaal zeg.
Ik kan dus niet achterblijven.
Aangezien wij hier wel fan zijn Mexicaans eten en “Tex mex” hier maar een burger op verzonnen.
Eerst alle ingrediënten bij elkaar gezocht.
(En nog ui, tomaat, mais en water)
Eerst ben ik begonnen met het broodje, hiervoor ging ik naanbrood maken.
Het gist geactiveerd met wat warm water en een eetlepetje suiker.
Hierna 300 gram bloem en 100 gram Griekse yoghurt in een kom gedaan, hier mocht nu het gist bij samen met een scheutje olijfolie.
Dit heb ik tien minuutjes met de hand gekneed, halverwege een theelepeltje zout er nog bij gedaan.
Hierna alles in een ingevette kom gedaan, nu mocht het een uur gaan rijzen.
Nu had ik mooi tijd om het gehakt voor de burgers te gaan maken.
Inmiddels had ik de gehaktmolen al in de diepvries gelegd en 700 gram riblappen in blokjes gesneden.
Toen de blokjes ook even in de vriezer hadden gelegen kon ik aan de slag.
Na flink wat draaien en draaien, en draaien en draaien had ik een mooi hoopje gehakt gemaakt.
Hier heb ik toen een paar eetlepels tacokruiden doorheen gedaan.
Volgende keer moet ik er ook zout bijdoen, dat zit blijkbaar niet in deze rub waardoor ze wat flauw waren.
Met een steekring burgers gemaakt, mooi die konden de koeling in.
Inmiddels had het deeg ruim een uur staan rijzen en kon ik hier mee verder.
Gelukkig had ik de bbq al aangemaakt.
Hier kon ik mooi mijn nieuw speeltje testen.
Nou mooi niet dus, na 10 minuten kreeg ik er een lamme arm van en was er nog geen vuur.
Terug naar mijn good old wokkels, die laten me nooit in de steek.
Effin, burgers…. Eh, broodjes.
Het deeg zag er goed uit en hier heb ik 8 bolletje van gemaakt.
Op de kamado stonden inmiddels ook 2 skillets met wat olijfolie erin.
Van een bolletje voorzichtig een pannenkoekje gemaakt en deze gebakken in de skillet.
Zo heb ik ze allemaal gebakken.
Nu was het tijd voor de topping.
Ik had ondertussen 2 uien, 2 rode pepers, 2 tomaten gesneden en 2 teentjes knoflook geperst.
Eerst de ui en knoflook wat glazig bakken, hierna de rest erbij.
Als laatste de tomaten, wat tomatenpuree (uit tube, Thnx voor de tip @Ewald ) komijnpoeder en paprikapoeder.
Toen dit eventjes heeft staan pruttelen heb ik er ook nog een blikje mais en wat koriander bij gedaan.
Nu was het tijd om de burgers te gaan grillen.
Toen deze klaar waren mocht de burger gebouwd gaan worden.
Eerst wat nachos op de onderkant, hier de burger weer op, en hier een flinke lading van de salsa bovenop.
Nog een paar nacho’s voor de smaak erop en klaar is Klara.
Flesje Corona erbij en buen apetito!
Bedankt voor het lezen, @noskos bedankt voor het onderwerp.
En dan komen me er een partij lekkere burgers voorbij hier, niet normaal zeg.
Ik kan dus niet achterblijven.
Aangezien wij hier wel fan zijn Mexicaans eten en “Tex mex” hier maar een burger op verzonnen.
Eerst alle ingrediënten bij elkaar gezocht.
(En nog ui, tomaat, mais en water)
Eerst ben ik begonnen met het broodje, hiervoor ging ik naanbrood maken.
Het gist geactiveerd met wat warm water en een eetlepetje suiker.
Hierna 300 gram bloem en 100 gram Griekse yoghurt in een kom gedaan, hier mocht nu het gist bij samen met een scheutje olijfolie.
Dit heb ik tien minuutjes met de hand gekneed, halverwege een theelepeltje zout er nog bij gedaan.
Hierna alles in een ingevette kom gedaan, nu mocht het een uur gaan rijzen.
Nu had ik mooi tijd om het gehakt voor de burgers te gaan maken.
Inmiddels had ik de gehaktmolen al in de diepvries gelegd en 700 gram riblappen in blokjes gesneden.
Toen de blokjes ook even in de vriezer hadden gelegen kon ik aan de slag.
Na flink wat draaien en draaien, en draaien en draaien had ik een mooi hoopje gehakt gemaakt.
Hier heb ik toen een paar eetlepels tacokruiden doorheen gedaan.
Volgende keer moet ik er ook zout bijdoen, dat zit blijkbaar niet in deze rub waardoor ze wat flauw waren.
Met een steekring burgers gemaakt, mooi die konden de koeling in.
Inmiddels had het deeg ruim een uur staan rijzen en kon ik hier mee verder.
Gelukkig had ik de bbq al aangemaakt.
Hier kon ik mooi mijn nieuw speeltje testen.
Nou mooi niet dus, na 10 minuten kreeg ik er een lamme arm van en was er nog geen vuur.
Terug naar mijn good old wokkels, die laten me nooit in de steek.
Effin, burgers…. Eh, broodjes.
Het deeg zag er goed uit en hier heb ik 8 bolletje van gemaakt.
Op de kamado stonden inmiddels ook 2 skillets met wat olijfolie erin.
Van een bolletje voorzichtig een pannenkoekje gemaakt en deze gebakken in de skillet.
Zo heb ik ze allemaal gebakken.
Nu was het tijd voor de topping.
Ik had ondertussen 2 uien, 2 rode pepers, 2 tomaten gesneden en 2 teentjes knoflook geperst.
Eerst de ui en knoflook wat glazig bakken, hierna de rest erbij.
Als laatste de tomaten, wat tomatenpuree (uit tube, Thnx voor de tip @Ewald ) komijnpoeder en paprikapoeder.
Toen dit eventjes heeft staan pruttelen heb ik er ook nog een blikje mais en wat koriander bij gedaan.
Nu was het tijd om de burgers te gaan grillen.
Toen deze klaar waren mocht de burger gebouwd gaan worden.
Eerst wat nachos op de onderkant, hier de burger weer op, en hier een flinke lading van de salsa bovenop.
Nog een paar nacho’s voor de smaak erop en klaar is Klara.
Flesje Corona erbij en buen apetito!
Bedankt voor het lezen, @noskos bedankt voor het onderwerp.
Laatst bewerkt: