- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Een van de mooiste dingen van op vakantie gaan is jezelf culinair laten verrassen.
Niet alleen op een terras of in een restaurant, maar ook bij de lokale winkeltjes.
Wij zijn dus juist niet van die Hollanders, die met een pak hagelslag en een zak aardappelen op vakantie gaan.
Neeeee, hooguit wat eten voor de eerste avond en ochtend maar daarna snel naar de lokale winkels om iets lekkers te scoren.
Zo ook afgelopen vakantie, een weekje in de schitterende Ardennen tegen de Franse grens.
Auto volgeladen en natuurlijk gaat de cobb, onze vakantie-bbq, mee.
Aangezien we nog op Belgisch grondgebied zaten, hadden onze dochter en ik al het fantastische idee om minstens 1x te gaan eten bij een friterie/frituur. En dan niet zo'n mooi fancy modern zaakje, nee, een frietkot dat vanbinnen zo vettig is dat de vliegen blijven plakken op plafonds en muren
Dat hebben we al meerdere keren gedaan en man man man, wat is dat lekker zeg.
Maar helaas, nabij ons verblijf geen frituur kort in de buurt.
Dus plannen bijgesteld en bij het boodschappen doen belande er o.a. een pakketje merguez worstjes in het karretje.
ok, prima, was de eerste reactie. Maar eenmaal terug dacht ik: daar kan je natuurlijk heerlijke burgers van maken!
En dit is alles behalve average, een burger in de Ardennen van merguez worst, lees: meedoen met de fotowedstrijd
Nog wel ff snel wat burgerbroodjes door dochterlief laten scoren en we konden aan de slag.
De worstjes en wat ander spul voor de burgers
De worstjes ontdaan van het velletje en gevormd mbv een deksel tot een 4-tal burgers
Alu-folie zit standaard in onze bagage
Burgers in de frigo, ondertussen uitje gesneden en met een scheutje olie uit een potje zongedroogde tomaatjes in een alu-pakketje gedaan.
De mayo wat gepimpt met een paar druppels citroensap en gedroogde basilicum (potje stond in het keukenkastje van het chalet wat we huurde)
Cobb klaarzetten op ons fantastisch terras. Bij het klaarzetten kwam ik nog een zakje rookhout tegen. Das een meevaller.
Aansteken die hap en ondertussen nog wat quacamole gemaakt voor op de burger
Cobbje op temp, broodjes ingesmeerd met de mayo en even knapperig maken. Meteen het uien-pakketje erop en even laten sudderen
Uiteraard alles onder het toeziend oog van de pitmaster, vergezeld van een lekker wijntje en een goed boek
Had ik al gezegd dat het genieten was???

En toen mochten de burgers erop, samen met wat rookhout
En na een tijdje mochten ze er af.
Alles klaargezet en bouwen maar.
In een lade lagen ook nog een paar tapas prikkers. Oh, wat hou ik hier van, roeien met de riemen die je hebt.
Tis gewoon survival in de Ardennen
En op het bordje
Kennen jullie dat? Je komt terug van foto's maken en de rest van het gezin is al bijna klaar met eten......
Zo ziet dat er uit
Dank voor het kijken
Rick
Een van de mooiste dingen van op vakantie gaan is jezelf culinair laten verrassen.
Niet alleen op een terras of in een restaurant, maar ook bij de lokale winkeltjes.
Wij zijn dus juist niet van die Hollanders, die met een pak hagelslag en een zak aardappelen op vakantie gaan.
Neeeee, hooguit wat eten voor de eerste avond en ochtend maar daarna snel naar de lokale winkels om iets lekkers te scoren.
Zo ook afgelopen vakantie, een weekje in de schitterende Ardennen tegen de Franse grens.
Auto volgeladen en natuurlijk gaat de cobb, onze vakantie-bbq, mee.
Aangezien we nog op Belgisch grondgebied zaten, hadden onze dochter en ik al het fantastische idee om minstens 1x te gaan eten bij een friterie/frituur. En dan niet zo'n mooi fancy modern zaakje, nee, een frietkot dat vanbinnen zo vettig is dat de vliegen blijven plakken op plafonds en muren

Dat hebben we al meerdere keren gedaan en man man man, wat is dat lekker zeg.
Maar helaas, nabij ons verblijf geen frituur kort in de buurt.
Dus plannen bijgesteld en bij het boodschappen doen belande er o.a. een pakketje merguez worstjes in het karretje.
ok, prima, was de eerste reactie. Maar eenmaal terug dacht ik: daar kan je natuurlijk heerlijke burgers van maken!
En dit is alles behalve average, een burger in de Ardennen van merguez worst, lees: meedoen met de fotowedstrijd

Nog wel ff snel wat burgerbroodjes door dochterlief laten scoren en we konden aan de slag.
De worstjes en wat ander spul voor de burgers
De worstjes ontdaan van het velletje en gevormd mbv een deksel tot een 4-tal burgers
Alu-folie zit standaard in onze bagage

Burgers in de frigo, ondertussen uitje gesneden en met een scheutje olie uit een potje zongedroogde tomaatjes in een alu-pakketje gedaan.
De mayo wat gepimpt met een paar druppels citroensap en gedroogde basilicum (potje stond in het keukenkastje van het chalet wat we huurde)
Cobb klaarzetten op ons fantastisch terras. Bij het klaarzetten kwam ik nog een zakje rookhout tegen. Das een meevaller.
Aansteken die hap en ondertussen nog wat quacamole gemaakt voor op de burger
Cobbje op temp, broodjes ingesmeerd met de mayo en even knapperig maken. Meteen het uien-pakketje erop en even laten sudderen
Uiteraard alles onder het toeziend oog van de pitmaster, vergezeld van een lekker wijntje en een goed boek
Had ik al gezegd dat het genieten was???


En toen mochten de burgers erop, samen met wat rookhout
En na een tijdje mochten ze er af.
Alles klaargezet en bouwen maar.
In een lade lagen ook nog een paar tapas prikkers. Oh, wat hou ik hier van, roeien met de riemen die je hebt.
Tis gewoon survival in de Ardennen
En op het bordje
Kennen jullie dat? Je komt terug van foto's maken en de rest van het gezin is al bijna klaar met eten......
Zo ziet dat er uit
Dank voor het kijken
Rick