BasBQ
Beef en Steak

Meatloaf

 

Bram koning

Kooltjesharker
Berichten
142
Op de planning van afgelopen zondag, stond een goed gevulde meatloaf en gerookt op hickory hout. Eigenlijk is dit een lekker makkelijk recept wat je helemaal naar eigen smaak en vulling kan invullen. Ik heb dit gedaan met paprika, ui, knoflook, kaas en wat kruiden.
Ik heb 1kilo half om half gehakt gebruikt. Het gehakt had ik op folie gelegd zodat ik uiteindelijk de meatloaf goed zou kunnen oprollen.
3b7b73d708ac952bc54d44671ed7d6f8.jpg

Nadat het gehakt bestrooit met kruiden, heb ik de vulling er over heen gedaan.

239390f9008bf6415640a71ae04b21f6.jpg


Achteraf met oprollen had ik beter de vulling wat minder groot kunnen snijden zoals hier onder op de foto. Maar goed, aldoende leert men(toch?)
e4f8e1a59cec9db1df00e025b94a4e68.jpg

1cfd3adc6ea7a28592321e7ef70d0d1b.jpg

Na het oprollen eventjes een uurtje in de vriezer. Ik heb er bewust voor gekozen om het spek er later om heen te doen. Ik vind namelijk dat het spek na 3 uren op 110 graden, te hard word.
a4a1c91d53c15d2bd56534f04f9cab87.jpg

De ene helft bestrooit met pig powder en de andere kant gewoon zo gehouden. Het laatste uurtje ging er spek over heen
67529f6437612275893ee4998644f1a9.jpg

Dit was mijn versie van meatloaf, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en het te zien.
 
Potverdikkeme dat ziet er lekker uit. Stijgt weer op de to-do-lijst.
 
Dit is een leuk idee. Zal zeker ook goed gesmaakt hebben.
Mijn to-do wordt weer wat langer (en het gwicht ook)
 
Ziet er goed uit.
Volgende keer met het snijden van de uien en originele nummertje Bat Out Of Hell erbij opzetten? ☺️
 
Terug
Bovenaan Onderaan