- Berichten
- 67
Dag BBQ toppers!
Vandaag voor het eerst de kamado aangeslingerd. In plaats van een stuk vlees te vernielen om eerst eens te experimenteren met het reguleren van de temperatuur.
Heb kamado joe blokken gestrikt en het ding aangestoken met een wokkel.
vervolgens uitgegaan van de thermometer op de kamado zelf. Het doel: temperatuur beneden de 150 en liefst 125 houden gedurende meerdere uren.
dat ging eigenlijk vrij eenvoudig. Wellicht lag dat aan de hoeveelheid houtskool, maar met het schuifje onder 5mm open en boven ook was het gedurende 5 uur eigenlijk geen probleem. Wel merkte ik dat de thermopen op het rooster 130 aangaf.
Na 3 uur begon het toch te Jeuken. Als ie dan aanstaat, dan kan er ook wel iets op toch? Ik had nog kipfilets liggen dus daar wat mee gedaan (serranoham wikkel en truffelkaas ertussen). Geen recept maar kaas, ham en kip, wil prima. Wat kersenhout erop en 2 uur gaan.
wat me opviel was dat het rookhout heel snel uitgerookt leek te zijn. Hierdoor ging ik even kijken en idd, de 2 relatief grote chunks waren al weg na een uur. Is dit normaal? Of heb ik ze wellicht niet goed neergelegd?
affin na 2 uurtjes zat de kip op 74 (iets te lang). Meermalen geprikt maar bedacht me later dat je met roken waarschijnlijk beter een digitale meter kunt gebruiken ivm het openen van de dome. iemand die dit kan bevestigen?
In verband met de al gedroogde serranoham was de korst wat droog, maar was goed te doen en de rooksmaak was ook goed te proeven. Nog even oefenen met kruiden maar de kop is er af!
Vandaag voor het eerst de kamado aangeslingerd. In plaats van een stuk vlees te vernielen om eerst eens te experimenteren met het reguleren van de temperatuur.
Heb kamado joe blokken gestrikt en het ding aangestoken met een wokkel.
vervolgens uitgegaan van de thermometer op de kamado zelf. Het doel: temperatuur beneden de 150 en liefst 125 houden gedurende meerdere uren.
dat ging eigenlijk vrij eenvoudig. Wellicht lag dat aan de hoeveelheid houtskool, maar met het schuifje onder 5mm open en boven ook was het gedurende 5 uur eigenlijk geen probleem. Wel merkte ik dat de thermopen op het rooster 130 aangaf.
Na 3 uur begon het toch te Jeuken. Als ie dan aanstaat, dan kan er ook wel iets op toch? Ik had nog kipfilets liggen dus daar wat mee gedaan (serranoham wikkel en truffelkaas ertussen). Geen recept maar kaas, ham en kip, wil prima. Wat kersenhout erop en 2 uur gaan.
wat me opviel was dat het rookhout heel snel uitgerookt leek te zijn. Hierdoor ging ik even kijken en idd, de 2 relatief grote chunks waren al weg na een uur. Is dit normaal? Of heb ik ze wellicht niet goed neergelegd?
affin na 2 uurtjes zat de kip op 74 (iets te lang). Meermalen geprikt maar bedacht me later dat je met roken waarschijnlijk beter een digitale meter kunt gebruiken ivm het openen van de dome. iemand die dit kan bevestigen?
In verband met de al gedroogde serranoham was de korst wat droog, maar was goed te doen en de rooksmaak was ook goed te proeven. Nog even oefenen met kruiden maar de kop is er af!