- Berichten
- 1.983
Is al weer even geleden dat ik hier gepost heb, lang verhaal en totaal niet belangrijk. Kortom aanleiding gevonden om weer te kunnen posten, want heb niet stil gezeten. In de tussentijd de BGE familie uitgebreid met een MiniMax en eigenlijk gekocht voor mijn zoon (9jr), maar hij zal nog een paar jaar moeten wachten voordat die echt van hem is.
Helaas veel bbq boeken gelezen en volgens mijn vrouw te veel, want opeens was ik aan het uitleggen dat ik toch eigenlijk niet zonder 'klassieke' off-set smoker kon. Hoe het kon dat deze dus al besteld was, blijft een raadsel.
Ik wilde dus een 'klassieke' smoker, die zal dan waarschijnlijk wel te vinden zijn in Amerika. Op zich geen probleem want heb mogelijkheden om spullen relatief eenvoudig naar hier te halen. Kende de meeste merken al wel, enkel nu dus echt op zoek en veel lezen. Na heel wat speurwerk uiteindelijk toch voor een Nette Lette dicht bij huis gekozen. Mede omdat het ontwerp me erg aanspreekt en bepaalde opties me erg aanspraken. Daarbij zijn ze ook bereid om behoorlijke aanpassingen door te voeren naar wens van de klant. Heb dan ook me goed uitgeleefd en erg blij met het resultaat.
Kortom op naar de smoker en de maiden run.

Uiteraard de smoker goed gereinigd, daarna flink zijn werk laten doen en twee keer een 'seasoning' sessie gedaan. Dat geeft mooi wat rook, zodat ook de buren doorhadden dat het menens is. Dat is prima, want komende tijd zal er veel vlees gemaakt worden.

Gelijk goed te zien, dat hij mooi afsluit. Dus de eerste 'zorg' was gelijk weg genomen.


Tussentijds krijg je natuurlijk trek, maar te lui om een andere bbq op te starten, dus maar gelijk gebruik gemaakt van de smoker. Enkel twijfel ik nu of dit nu wellicht eigenlijk de maiden run is,.... nah. Er moet dan toch wel echt iets op hebben gelegen, toch?

De dag erop was het eindelijk zover en aan de gang met baby backs. Wat voelt dat toch goed om voor het eerst wat vlees op je nieuwe bbq te leggen.

Zoals te zien is, heb ik bij twee racks een probe inzitten. Normaal niet nodig bij de ribjes, maar wil zeker in het begin alles volgen. Hoe eerder ik deze smoker door heb, des te beter.

Even elke kant moppen en nog even laten liggen en dan voor het laatste stukje netjes ingepakt


Daarna mochten de ribbjes nog even uitrusten om vervolgens hun weg naar het bord te vinden. Al met al voor de eerste keer was het een prima sessie. Heb de temperatuur redelijk stabiel kunnen houden. Met name bij ribjes, vind ik, is dit toch wel belangrijk. De mais heb ik er iets te vroeg opgedaan, maar tja,... ze waren niet slecht. Genoeg notities gemaakt voor aankomend weekend,..... ja weer ribjes, enkel dit keer op twee verschillende manieren. Voorlopig maar druk bezig om de buurt tevreden te stellen. ;-)


Deze is er iig klaar voor:

Helaas veel bbq boeken gelezen en volgens mijn vrouw te veel, want opeens was ik aan het uitleggen dat ik toch eigenlijk niet zonder 'klassieke' off-set smoker kon. Hoe het kon dat deze dus al besteld was, blijft een raadsel.
Ik wilde dus een 'klassieke' smoker, die zal dan waarschijnlijk wel te vinden zijn in Amerika. Op zich geen probleem want heb mogelijkheden om spullen relatief eenvoudig naar hier te halen. Kende de meeste merken al wel, enkel nu dus echt op zoek en veel lezen. Na heel wat speurwerk uiteindelijk toch voor een Nette Lette dicht bij huis gekozen. Mede omdat het ontwerp me erg aanspreekt en bepaalde opties me erg aanspraken. Daarbij zijn ze ook bereid om behoorlijke aanpassingen door te voeren naar wens van de klant. Heb dan ook me goed uitgeleefd en erg blij met het resultaat.

Kortom op naar de smoker en de maiden run.

Uiteraard de smoker goed gereinigd, daarna flink zijn werk laten doen en twee keer een 'seasoning' sessie gedaan. Dat geeft mooi wat rook, zodat ook de buren doorhadden dat het menens is. Dat is prima, want komende tijd zal er veel vlees gemaakt worden.

Gelijk goed te zien, dat hij mooi afsluit. Dus de eerste 'zorg' was gelijk weg genomen.


Tussentijds krijg je natuurlijk trek, maar te lui om een andere bbq op te starten, dus maar gelijk gebruik gemaakt van de smoker. Enkel twijfel ik nu of dit nu wellicht eigenlijk de maiden run is,.... nah. Er moet dan toch wel echt iets op hebben gelegen, toch?

De dag erop was het eindelijk zover en aan de gang met baby backs. Wat voelt dat toch goed om voor het eerst wat vlees op je nieuwe bbq te leggen.

Zoals te zien is, heb ik bij twee racks een probe inzitten. Normaal niet nodig bij de ribjes, maar wil zeker in het begin alles volgen. Hoe eerder ik deze smoker door heb, des te beter.

Even elke kant moppen en nog even laten liggen en dan voor het laatste stukje netjes ingepakt


Daarna mochten de ribbjes nog even uitrusten om vervolgens hun weg naar het bord te vinden. Al met al voor de eerste keer was het een prima sessie. Heb de temperatuur redelijk stabiel kunnen houden. Met name bij ribjes, vind ik, is dit toch wel belangrijk. De mais heb ik er iets te vroeg opgedaan, maar tja,... ze waren niet slecht. Genoeg notities gemaakt voor aankomend weekend,..... ja weer ribjes, enkel dit keer op twee verschillende manieren. Voorlopig maar druk bezig om de buurt tevreden te stellen. ;-)


Deze is er iig klaar voor:
