- Berichten
- 20
Dit weekend weer wat nieuws geprobeerd: low & slow watermeloen (schijnbaar ook wel: vegan ham).
Uit nieuwsgierigheid wilde ik dit eens proberen, kijken hoe de smaken zich ontwikkelde en wat het resultaat zou zijn.
Nou ik kan jullie verzekeren; het was de ervaring waard!
Bijzonder hoe de textuur van de watermeloen veranderd over de 5,5u op m’n Bastard.
Ik begon met de meloen geschild en met een raspberry rub op m’n Bastard te plaatsen op ongeveer 130•C indirect met m’n hitteschild.
Ook had ik rook hout chunks toegevoegd, werkt als een trein op de toch al open structuur van de meloen.
Halverwege en richting het einde nog een mooie lik chipotle BBQ saus gegeven.
Het eindresultaat mocht er zijn. Niet de illusie hebben dat je echt fruit eet, maar ook echt geen vlees. Het was een leuke mind fuck en zeker voor herhaling vatbaar!
Hieronder een kleine sfeer impressie:
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Uit nieuwsgierigheid wilde ik dit eens proberen, kijken hoe de smaken zich ontwikkelde en wat het resultaat zou zijn.
Nou ik kan jullie verzekeren; het was de ervaring waard!
Bijzonder hoe de textuur van de watermeloen veranderd over de 5,5u op m’n Bastard.
Ik begon met de meloen geschild en met een raspberry rub op m’n Bastard te plaatsen op ongeveer 130•C indirect met m’n hitteschild.
Ook had ik rook hout chunks toegevoegd, werkt als een trein op de toch al open structuur van de meloen.
Halverwege en richting het einde nog een mooie lik chipotle BBQ saus gegeven.
Het eindresultaat mocht er zijn. Niet de illusie hebben dat je echt fruit eet, maar ook echt geen vlees. Het was een leuke mind fuck en zeker voor herhaling vatbaar!
Hieronder een kleine sfeer impressie:





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk