- Berichten
- 351
Vanavond een klassieker bij ons: lasagne! Vanwege gezondheid low carb (weinig koolhydraten) maar daarom niet minder lekker! Laat ik jullie meenemen:
Ik gebruik hiervoor de skillet. De basis bestaat uit “lasgane” bladen van courgette, eenvoudig geschaafd met de kaasschaaf. De saus is een simpele gekruide tomatensaus op basis van ingeblikte tomatenblokjes, twee blikjes, die ik even laat uitlekken in een zeef om het meeste vocht kwijt te raken. Verder kort gebakken rul gehakt en uiten (intaliaanse groentenmix kan ook). Beginnen met een laagje saus, dan courgette, dan ricotta met kruiden, weer courgette, weer saus, weer courgette en weer ricotta met kruiden.
Dan kan het op de kamado! Ik houd zo‘n 120-140 graden indirect aan.
Er komt nog best veel vocht uit de saus en de courgette dus tussendoor lepel ik dat er zoveel mogelijk uit om een beetje een stevige lasagne over te houden.
na een uurtje garen gaat er extra geraspte kaas overheen.
Dat mag nog een half uur tot drie kwartier staan. De temperatuur komt niet boven de 150 graden. Lekker langzaam garen geeft veel smaak.
Uiteindelijk brand ik met de torch nog een beetje de kaaslaag krokant en dan kunnen we smullen! Gesnippert bosuitje erbij en een beetje olie en peper en genieten!
zo kan het ook! Lekker veel groente, gehakt en kaas. Eet smakelijk!
Groeten van Robert
Ik gebruik hiervoor de skillet. De basis bestaat uit “lasgane” bladen van courgette, eenvoudig geschaafd met de kaasschaaf. De saus is een simpele gekruide tomatensaus op basis van ingeblikte tomatenblokjes, twee blikjes, die ik even laat uitlekken in een zeef om het meeste vocht kwijt te raken. Verder kort gebakken rul gehakt en uiten (intaliaanse groentenmix kan ook). Beginnen met een laagje saus, dan courgette, dan ricotta met kruiden, weer courgette, weer saus, weer courgette en weer ricotta met kruiden.
Dan kan het op de kamado! Ik houd zo‘n 120-140 graden indirect aan.
Er komt nog best veel vocht uit de saus en de courgette dus tussendoor lepel ik dat er zoveel mogelijk uit om een beetje een stevige lasagne over te houden.
na een uurtje garen gaat er extra geraspte kaas overheen.
Dat mag nog een half uur tot drie kwartier staan. De temperatuur komt niet boven de 150 graden. Lekker langzaam garen geeft veel smaak.
Uiteindelijk brand ik met de torch nog een beetje de kaaslaag krokant en dan kunnen we smullen! Gesnippert bosuitje erbij en een beetje olie en peper en genieten!
zo kan het ook! Lekker veel groente, gehakt en kaas. Eet smakelijk!
Groeten van Robert