BasBQ
Beef en Steak

Low and slow baby back ribs on the bastard

Timothy

Tondelzoeker
Berichten
15
Gisteren voor de tweede keer samen met de schoonvader op de bastard gekookt.
Deze keer gingen we slow cooked ribbetjes maken.
De ribbetjes eergisteren gekruid, m’n schoonvader had ze gekruid maar wat aan de dunne kant naar mijn mening.
De bastard aangeknald, we gebruikten de european oak charcoal en ook een blokje appel rookhout van weber.
De ribben waren jammergenoeg al in twee gesneden 😔.
De Q was net onder de 100 graden, volgens mij wat aan de lage kant. Tussen de ribs hadden we maar zo’n 80 graden..
Na een uurtje beginnen sprayen met water, niets fancy voor de eerste keer.
dan heb ik de Q ook omhoog gebracht naar zo’n 140graden.
Door tijdsgebrek na 2u45 en regelmatig sprayen, de ribbetjes ingepakt, gewoon in folie en nog een goed sprayen voor het dichtdoen.

na een goed uur op 140graden eraf, en laten rusten voor een goede 20min.
Resultaat, lekker zachte ribbetjes met een licht zoete toets.
naar mijn mening iets teveel rooksmaak ( hadden ook een serieuze smokering)

nog wat foto’tjes:

5F36FB80-7C4E-4BFD-96B9-A0306EA50AAA.jpeg


70691C6F-8621-4736-ADF3-1AA3B323FDDF.jpeg


A698151A-91AE-401E-ACF0-A595CDA488F1.jpeg


9C7F7800-A0C0-41A8-A4C0-C45CF6ED09E9.jpeg


4380AB93-C711-4EE1-8F01-C22BBC432E68.jpeg


8DCF68AA-458D-4276-8E2B-B20F660209FA.jpeg


910D0A86-502A-4799-8DDC-6B4B32C48359.jpeg
 
Ziet er lekker uit hoor.
 
Q lekker vol gelegd met z’n 2en, zien er goed uit
 
Zien er lekker uit. Roken is niet iedereen verzot op. Teveel rook maakt bitter.
Maar, verder, prima ribbeltjes.
 
Thanks heren,
Rooksmaak was wat overheersend, ik lust de rooksmaak wel, maar die was nu wel heel erg aanwezig.
Volgens mij door de iets “koudere” start van de kook.
misschien volgende keer iets warmer beginnen en wat meer rub.
Toch waren de ribbetjes overheerlijk 🤤
 
Spareribs zijn vergevingsgezind, je kan met vele temperaturen en tijden een fantastisch resultaat behalen.
van het in tweeen snijden proef je gelukkig niks 😉
 
Thanks heren,
Rooksmaak was wat overheersend, ik lust de rooksmaak wel, maar die was nu wel heel erg aanwezig.
Volgens mij door de iets “koudere” start van de kook.
misschien volgende keer iets warmer beginnen en wat meer rub.
Toch waren de ribbetjes overheerlijk 🤤

De temperatuur moet je je geen zorgen over maken. Als ik qua timing wat krap zit, leg ik mijn vlees er al op voordat hij aan de 100° zit.
 
Hij staat er prachtig bij hoor, lekker ribbels!
 
Als ik qua timing wat krap zit, leg ik mijn vlees er al op voordat hij aan de 100° zit.

Dat doe ik ook, graag zelfs, maar reken erop dat er dan juist veel rook uitgewisseld wordt. Ook iets waar ik juist erg van houd!
 
Mooie run hoor
Ribben zien er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan