- Berichten
- 5.025
Limburgs Zoervleisj wordt overal volgens een ander recept gemaakt.
Als limburgse jong, opgegroeid tussen de klei langs de Roer en de asperges van de zandgrond, ben ik jaren terug begonnen aan een eigen invulling van dit gerecht.
Gisteren dit voor de eerste keer geheel op de Q's gemaakt.
Vrijdagavond in blokken van 2x3x4 cm gesneden runderriblappen in het "zoer" gezet. Tezamen met 1 ui, laurier, jeneverbes en kruidnagel.
Dit gistermorgen uit laten lekken. Vlees gescheiden van marinade. Ui, laurier, etc. uitgezeefd.
Twee Q's klaar gemaakt. 1 voor het op temperatuur brengen van mijn nieuwe speeltje, en 1 voor het aanzetten van de ingrediënten
Daarna lekker laten stoven. Erg handig dat er een probe in deze ketel kan. Helaas vergeten om een probe op het rooster te zetten. Kookt in het begin te hard.
Probe geplaatst. Kolen onder de ketel uit gezet en en rustig verder laten pruttelen.
Aansluitend uiteraard proeven, stukje vlees proberen, peperkoek erbij en weer verder laten pruttelen.. en dan is het klaar.
Ff wat frietjes in de AF, lekkere salade erbij en smullen maar.
Zoervleisj afwerken met een topping van zilveruitjes en gehakte peterselie. Helaas is de foto, ivm flits niet scherp. Doorsnede van het vlees is niet zichtbaar.
Bedankt voor het lezen.
Indien er belangstelling voor is wil ik het recept wel delen.
Als limburgse jong, opgegroeid tussen de klei langs de Roer en de asperges van de zandgrond, ben ik jaren terug begonnen aan een eigen invulling van dit gerecht.
Gisteren dit voor de eerste keer geheel op de Q's gemaakt.
Vrijdagavond in blokken van 2x3x4 cm gesneden runderriblappen in het "zoer" gezet. Tezamen met 1 ui, laurier, jeneverbes en kruidnagel.
Dit gistermorgen uit laten lekken. Vlees gescheiden van marinade. Ui, laurier, etc. uitgezeefd.
Twee Q's klaar gemaakt. 1 voor het op temperatuur brengen van mijn nieuwe speeltje, en 1 voor het aanzetten van de ingrediënten
Daarna lekker laten stoven. Erg handig dat er een probe in deze ketel kan. Helaas vergeten om een probe op het rooster te zetten. Kookt in het begin te hard.
Probe geplaatst. Kolen onder de ketel uit gezet en en rustig verder laten pruttelen.
Aansluitend uiteraard proeven, stukje vlees proberen, peperkoek erbij en weer verder laten pruttelen.. en dan is het klaar.
Ff wat frietjes in de AF, lekkere salade erbij en smullen maar.
Zoervleisj afwerken met een topping van zilveruitjes en gehakte peterselie. Helaas is de foto, ivm flits niet scherp. Doorsnede van het vlees is niet zichtbaar.
Bedankt voor het lezen.
Indien er belangstelling voor is wil ik het recept wel delen.