Beef en Steak

Lekkere chick

 
 

outwell

Kooltjesharker
Berichten
206
Een mooie kip van 1,6 kg in de marinade gezet en daarna nog even in de koelkast laten rusten.
Het ei opgestookt naar 180 graden en toen mocht ze lekker garen.
Na een uur nog even gelakt en dan nog een half uurtje laten garen tot de kerntemp.
We hebben het heerlijke kippetje met z'n drie?n opgepeuzeld.
916d02d9b3470eb42a9655d2117eb6f2.jpg
3dfe6bb06a5722bacfc859acbdc646a2.jpg
f72fdd411ef3d643908d623eee2b6377.jpg
2abe7f9a178a715322b636ee1d117de3.jpg
a4afcf04341cb14fe51139c8ac98d2e9.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Dat ziet er heerlijk uit
 
Lusten wij wel  :)
 
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje! (ook al mist the beercan..)

Zou je jezelf nog even voor willen stellen?
Bedankt ceriel.
Ik heb me net even voorgesteld.
Ik heb gelezen dat de beercan geen effect heeft voor de garing en smaak.
Daarom gekozen voor een waterbak onder het rooster .
Het kippetje was zeker niet te droog op deze manier.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
outwell zei:
Ik heb gelezen dat de beercan geen effect heeft voor de garing en smaak.
Daarom gekozen voor een waterbak onder het rooster .
Het kippetje was zeker niet te droog op deze manier.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Dat is ook de reden dat ik tegenwoordig hele kip alleen als spatchcock maak.
eerst even direct aangrillen en daarna indirect garen.

Kippetje ziet er erg smakelijk uit
 
Ewald zei:
outwell zei:
Ik heb gelezen dat de beercan geen effect heeft voor de garing en smaak.
Daarom gekozen voor een waterbak onder het rooster .
Het kippetje was zeker niet te droog op deze manier.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Dat is ook de reden dat ik tegenwoordig hele kip alleen als spatchcock maak.
eerst even direct aangrillen en daarna indirect garen.

Kippetje ziet er erg makelijk uit
Goed idee, Die schrijf ik op mijn todo lijst.
Zet je wel een lek/waterbak eronder?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Lekbak is een prima idee, komt altijd redelijk veel vocht uit zo'n kippetje.
Waterbak gebruik ik alleen om te helpen bij het constant houden van de temperatuur van de Q v.n. bij L & S. (dus tot ? 150 gr)
daarboven niet meer.
 
Gefeliciteerd met je Tok, zo te zien een zeer smakelijk kippetje :)
 
outwell zei:
Ewald zei:
outwell zei:
Ik heb gelezen dat de beercan geen effect heeft voor de garing en smaak.
Daarom gekozen voor een waterbak onder het rooster .
Het kippetje was zeker niet te droog op deze manier.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Dat is ook de reden dat ik tegenwoordig hele kip alleen als spatchcock maak.
eerst even direct aangrillen en daarna indirect garen.

Kippetje ziet er erg makelijk uit
Goed idee, Die schrijf ik op mijn todo lijst.
Zet je wel een lek/waterbak eronder?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Lekbak gebruiken wij altijd bij het indirect garen van vlees, waterbak hebben we nog nooit gebruikt.
 
Jet zei:
outwell zei:
Ewald zei:
outwell zei:
Ik heb gelezen dat de beercan geen effect heeft voor de garing en smaak.
Daarom gekozen voor een waterbak onder het rooster .
Het kippetje was zeker niet te droog op deze manier.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Dat is ook de reden dat ik tegenwoordig hele kip alleen als spatchcock maak.
eerst even direct aangrillen en daarna indirect garen.

Kippetje ziet er erg makelijk uit
Goed idee, Die schrijf ik op mijn todo lijst.
Zet je wel een lek/waterbak eronder?

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Lekbak gebruiken wij altijd bij het indirect garen van vlees, waterbak hebben we nog nooit gebruikt.

Wat Jet zegt :D
 
Ik heb gekozen voor een lekbak met water omdat ik dit gelezen heb in hete kolen.
Een mooi boek voor startende bbqers met een kamado.
c3718244c7e7a333faf5fe9cd69d1463.jpg
0c27dafc15ff2e489b5b460632b2cb0b.jpg


Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
outwell zei:
Ik heb gekozen voor een lekbak met water omdat ik dit gelezen heb in hete kolen.
Een mooi boek voor startende bbqers met een kamado.
Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

Wij gebruiken de Primo oval nagenoeg altijd met een direct en indirect gedeelte dmv. de fire box divider, er liggen dus geen kolen onder het indirecte gedeelte waar de lekbak staat, daaronder wordt het dus niet pisheet. Met een ronde kamado is dat iets anders, daar liggen de kolen onder de platesetter en die wordt redelijk heet en daardoor kunnen dan inderdaad de afdruipende vetten verbranden.
 
Ik heb dus niet zo'n mooie kamado maar ik kan me voorstellen dat als je een ronde kamado hebt en je voor indirect gebruik je platesetter gebruikt je deze toch met water vult om het verbranden van het druip vet en de daarbij behorende lucht wat tegen te gaan.
Wellicht zit ik er helemaal naast hoor 't is zo maar een gedachte. :-??
 
Een plate setter kan je niet vullen met water, is nl gewoon een plaat. Je kan hem wel eventueel inpakken met alu folie. Een waterbak is niet echt noodzakelijk aangezien je bij een kamado minder luchtcirculatie hebt waardoor de vochtigheid in je kamado hoger is. Hierdoor droogt alles minder uit met een sappiger resultaat tot gevolg.

Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk

 
Brecht zei:
Een plate setter kan je niet vullen met water, is nl gewoon een plaat. Je kan hem wel eventueel inpakken met alu folie. Een waterbak is niet echt noodzakelijk aangezien je bij een kamado minder luchtcirculatie hebt waardoor de vochtigheid in je kamado hoger is. Hierdoor droogt alles minder uit met een sappiger resultaat tot gevolg.

Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk

In m'n gedachte gang heb ik gedacht dat een platesetter  ook een soort van waterpan was als bij de Weber smokers, excuus voor deze mistake. :(
 
Brecht zei:
Een plate setter kan je niet vullen met water, is nl gewoon een plaat. Je kan hem wel eventueel inpakken met alu folie. Een waterbak is niet echt noodzakelijk aangezien je bij een kamado minder luchtcirculatie hebt waardoor de vochtigheid in je kamado hoger is. Hierdoor droogt alles minder uit met een sappiger resultaat tot gevolg.

Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk
Nou, mijn kippetje was zeker niet droog.
Maar een kerntemperatuur meter is zeker aan te raden.

Verstuurd vanaf mijn Moto G (5) met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan