- Berichten
- 7.277
Beste BBQ Vrienden,
Er moest iets op een broodje. En dan ook nog lekker. Ik dacht eigenlijk meteen aan één ding. Een dikke ciabatta vol met mooie plakken porchetta (por-ket-ta) plakjes augurk en een laagje mosterd. Dus dat ging ik maken. Waar Vriend Rick de show stal met een meerweekse is dit slechts een meerdaagse, maar allemachtig, wat was dat een zalige sandwich vanmiddag!
Ik startte met een fantastische varkensbuik. Hier vlakbij zit een Vleeschboerderij met prachtige Duroc varkens waar heel mooi vlees van af komt. Het ruikt heel lekker grasboterig en wat vooral opvalt is dat het heel mooi droog vlees is. Als je het vlees in de verpakking na een dag uit de koelkast pakt dan ligt er geen druppel vocht op het plastic schaaltje, gewoon erg mooi vlees voor een hele schappelijke prijs. Dikke aanrader. Verder had ik verse rozemarijn, sinaasappel, pijnboompitjes, een zalige peper en zout mix en venkelbloemenpoeder die mijn vriendin Dominique uit Italië voor mij meebracht. Eigenlijk kan je daar álles lekker mee maken!
De varkensbuik heb ik gevlinderd zodat er meer te kruiden oppervlak ontstond:
Die rollade maakte ik een avond tevoren zodat de smaken een beetje konden doortrekken in het cellofaan een nachtje in de koelkast.
De tijd van lange zwoele zomeravonden achterin de tuin is weer aangebroken. Dus dan ga ik graag met een lekker borreltje onderuit in mijn visstoeltje onder het afdakje bij mijn BBQ's. Omdat de muggen dat ook weten is het er soms wat minder gezellig. Ik bedacht me dat een doorgeladen CSG alle vliegbeestjes wel zou kunnen verjagen... toen herinnerde ik me een berichtje onlangs van Ewald en dacht, goh, als die rook generator toch z'n werk doet, dan kan ik er net zo goed wat moois bij leggen! Dus dat deed ik!
Ik rookte eiken en beuken mot, en legde daar 10 bolletjes mooie roze knoflook van de groente-juwelier bij:
Die geur van dat hout joh... zo geweldig lekker!
Gaat trouwens ook heerlijk met een mooie Bas Armagnac, ik had een VSOP en een XO naast elkaar. Lekker proeven en beleven.
Echt een genot lekker achterin de tuin in mijn eigen wereldje.
Ik dwaal weer af, er moest een porchetta gerookt en gegaard worden. Dus op zondag mocht het Groene Ei weer lekker aan!
Daar mocht een mooi blokje kersenhout op en dan lekker zachtjes beginnen met warm roken en langzaam de T laten oplopen.
Dus even voor de beeldvorming, links voor me een lekker warm ei met warme kersenrook en rechts achter mij de Weber met koude rook van eik en beuk. Dat was echt genieten. Oh ja, De Tour kon mij ook jaarlijks wel bekoren. Vroeger bij de TV met een biertje, maar daar zit de puberdochter nu naar de Bankzitters, Beautyness, en voortvluchtige youtubers in oranje overalls te kijken. Dus ik wordt dan weer naar buiten gekeken...
Maar daar hoor je mij dus niet over klagen!
Biertje erbij, Happy Days!
Af en toe een lekker hapje erbij:
Zaak is wel dat je goed blijft hydrateren. Dus houd de bidons binnen handbereik!
Na een kleine 3 uurtjes (waarbij ik de pit liet oplopen tot uiteindelijk 180°C in de kersenrook was dit het resultaat:
En nog even een fijne Foodporn Close-Up voor Onlyfans:
En vooruit, hier nog de Centerfold:
We aten die dikke plakken lekker warm, met Roseval aardappeltjes en snijbonen uit de tuin. Zalig maaltje!
Na nog een mooi avondje achter in de tuin was dit het resultaat van de anti-muggen-koud-rook-sessie:
En vandaag dus een mooie lunch op het programma. Ik kan stoer doen en zeggen dat we er met het hele gezin van hebben gegeten, maar zoon op werk en vrouw op kantoor heb ik deze lekker samen met De Dochter soldaat gemaakt! Het was echt een feestje.
Mooie plakjes augurk snijden. Broodje door de helft en lekker even aangrillen voor een knappertje en een mooi grill streepje.
Toen een mooie laag Duitse mosterd op dat broodje en de hele boel assembleren tot Goddelijk:
Echt een zalige heerlijkheid:
Kijk die Glanzende Gurk dan!
Het was echt smullen... morgen maar weer een balans-dagje...
Veel liefs!
Er moest iets op een broodje. En dan ook nog lekker. Ik dacht eigenlijk meteen aan één ding. Een dikke ciabatta vol met mooie plakken porchetta (por-ket-ta) plakjes augurk en een laagje mosterd. Dus dat ging ik maken. Waar Vriend Rick de show stal met een meerweekse is dit slechts een meerdaagse, maar allemachtig, wat was dat een zalige sandwich vanmiddag!
Ik startte met een fantastische varkensbuik. Hier vlakbij zit een Vleeschboerderij met prachtige Duroc varkens waar heel mooi vlees van af komt. Het ruikt heel lekker grasboterig en wat vooral opvalt is dat het heel mooi droog vlees is. Als je het vlees in de verpakking na een dag uit de koelkast pakt dan ligt er geen druppel vocht op het plastic schaaltje, gewoon erg mooi vlees voor een hele schappelijke prijs. Dikke aanrader. Verder had ik verse rozemarijn, sinaasappel, pijnboompitjes, een zalige peper en zout mix en venkelbloemenpoeder die mijn vriendin Dominique uit Italië voor mij meebracht. Eigenlijk kan je daar álles lekker mee maken!
De varkensbuik heb ik gevlinderd zodat er meer te kruiden oppervlak ontstond:
Die rollade maakte ik een avond tevoren zodat de smaken een beetje konden doortrekken in het cellofaan een nachtje in de koelkast.
De tijd van lange zwoele zomeravonden achterin de tuin is weer aangebroken. Dus dan ga ik graag met een lekker borreltje onderuit in mijn visstoeltje onder het afdakje bij mijn BBQ's. Omdat de muggen dat ook weten is het er soms wat minder gezellig. Ik bedacht me dat een doorgeladen CSG alle vliegbeestjes wel zou kunnen verjagen... toen herinnerde ik me een berichtje onlangs van Ewald en dacht, goh, als die rook generator toch z'n werk doet, dan kan ik er net zo goed wat moois bij leggen! Dus dat deed ik!
Ik rookte eiken en beuken mot, en legde daar 10 bolletjes mooie roze knoflook van de groente-juwelier bij:
Die geur van dat hout joh... zo geweldig lekker!
Gaat trouwens ook heerlijk met een mooie Bas Armagnac, ik had een VSOP en een XO naast elkaar. Lekker proeven en beleven.
Echt een genot lekker achterin de tuin in mijn eigen wereldje.
Ik dwaal weer af, er moest een porchetta gerookt en gegaard worden. Dus op zondag mocht het Groene Ei weer lekker aan!
Daar mocht een mooi blokje kersenhout op en dan lekker zachtjes beginnen met warm roken en langzaam de T laten oplopen.
Dus even voor de beeldvorming, links voor me een lekker warm ei met warme kersenrook en rechts achter mij de Weber met koude rook van eik en beuk. Dat was echt genieten. Oh ja, De Tour kon mij ook jaarlijks wel bekoren. Vroeger bij de TV met een biertje, maar daar zit de puberdochter nu naar de Bankzitters, Beautyness, en voortvluchtige youtubers in oranje overalls te kijken. Dus ik wordt dan weer naar buiten gekeken...
Maar daar hoor je mij dus niet over klagen!

Af en toe een lekker hapje erbij:
Zaak is wel dat je goed blijft hydrateren. Dus houd de bidons binnen handbereik!
Na een kleine 3 uurtjes (waarbij ik de pit liet oplopen tot uiteindelijk 180°C in de kersenrook was dit het resultaat:
En nog even een fijne Foodporn Close-Up voor Onlyfans:
En vooruit, hier nog de Centerfold:
We aten die dikke plakken lekker warm, met Roseval aardappeltjes en snijbonen uit de tuin. Zalig maaltje!
Na nog een mooi avondje achter in de tuin was dit het resultaat van de anti-muggen-koud-rook-sessie:
En vandaag dus een mooie lunch op het programma. Ik kan stoer doen en zeggen dat we er met het hele gezin van hebben gegeten, maar zoon op werk en vrouw op kantoor heb ik deze lekker samen met De Dochter soldaat gemaakt! Het was echt een feestje.
Mooie plakjes augurk snijden. Broodje door de helft en lekker even aangrillen voor een knappertje en een mooi grill streepje.
Toen een mooie laag Duitse mosterd op dat broodje en de hele boel assembleren tot Goddelijk:
Echt een zalige heerlijkheid:
Kijk die Glanzende Gurk dan!

Het was echt smullen... morgen maar weer een balans-dagje...
Veel liefs!