- Berichten
- 3.148
Zal ik ook maar weer eens iets plaatsen?
Na een bezoekje aan de Makro (wegens een too good to go), maar besloten om meteen 2 zalm zijdes mee te nemen.
Thuis in de avond lekker mee aan de slag gegaan.
Methode van @Ewald gebruikt, dat is hier altijd een succes nummer.
Enige wat ik deze keer heb aangepast is dat ik de zijdes heel heb gelaten (meestal snij ik een staart stukje eraf) en ik heb de zijdes bij elkaar gehouden.
Dus gezamelijk gewicht het zoutmengsel gemaakt;
Daarmee heb ik de zijdes ingewreven op de vlees kanten, en de vleeskanten op elkaar in de vacuum getrokken.
@Sander72 zei het al eens (ergens), het mooie aan dit recept is dat je daarna kan kijken wanneer het je uit komt om hem te roken. Het kan immers niet té lang pekelen. Zo dacht ik van het weekend tijd te hebben, maar dat is uiteindelijk toch Maandag geworden.
De zalm uitgehaald, afgespoeld en meegenomen naar de kou, buiten.
Het mooie winter zonnetje er op, schitterende kleur.
De CSG prepareren met een lekker bakkie koffie.
Met ijs op de buitenkeuken, duidelijk koud genoeg voor koud roken.. haha!
Gelukkig pastte de zijdes nét er op op deze manier.. ook weer geleerd dus.
BRRR!!!
We lieten de rook lekker zijn werk doen, en gingen aan t werk.
Toen schoot me te binnen dat een collega graag rookkaas wilde hebben 'als je toch weer eens koud aan t roken bent'.
Dus na werk nog even snel naar de winkel en maar meteen een voorraadje ingeslagen.
Ik moet zeggen.
Met zo'n boodschappen mandje voelde ik me wel een beetje EEN KLANT!
Met deze kazen wilde ik eens proberen om een heel blok kaas te doen in plaats van kleine blokjes/strips.
Mijn collega doet het graag op z'n brood, en al die kleine strips maakt het dan alleen maar onhandiger.
Die gingen er de laatste 2 uurtjes mee op.
En toen was alles mooi klaar toen de kids op bed lagen.
Je zou bijna zeggen dat ik het er op mikte he?
Dus alles eraf gehaald en vacuum getrokken.
De kaas meteen voorzien van datum.
En de zalm mooi in vacuum laten rusten, weer vlees-tegen-vlees.
En toen was ik er wel klaar mee.
Ik zeg tegen m'n vriendin: Aub! succes ermee je snijdt t zelf maar in porties.
Vriendin trok licht weg. en riep hulp van haar vader in.
Die is 2 dagen later gekomen in de avond.
één zijde is altijd voor hen, dus die kwam maar al te graag helpen.
Hij sneed, mn vriendin (proefde vooral) en woog de porties af en deed het in de zakjes.
En jawel, bassie kon alsnog de zakjes weer dicht doen
De porties werden mooi ruim 100g, en die voor de schoonouders 200g.
Moet ik nog meer zeggen?
Het was weer fantastisch. Schoonvader riep meerdere malen dat het de bekende engel over de tong was.
We kunnen weer even vooruit!
Na een bezoekje aan de Makro (wegens een too good to go), maar besloten om meteen 2 zalm zijdes mee te nemen.
Thuis in de avond lekker mee aan de slag gegaan.
Methode van @Ewald gebruikt, dat is hier altijd een succes nummer.
Enige wat ik deze keer heb aangepast is dat ik de zijdes heel heb gelaten (meestal snij ik een staart stukje eraf) en ik heb de zijdes bij elkaar gehouden.
Dus gezamelijk gewicht het zoutmengsel gemaakt;
Daarmee heb ik de zijdes ingewreven op de vlees kanten, en de vleeskanten op elkaar in de vacuum getrokken.
@Sander72 zei het al eens (ergens), het mooie aan dit recept is dat je daarna kan kijken wanneer het je uit komt om hem te roken. Het kan immers niet té lang pekelen. Zo dacht ik van het weekend tijd te hebben, maar dat is uiteindelijk toch Maandag geworden.
De zalm uitgehaald, afgespoeld en meegenomen naar de kou, buiten.
Het mooie winter zonnetje er op, schitterende kleur.
De CSG prepareren met een lekker bakkie koffie.
Met ijs op de buitenkeuken, duidelijk koud genoeg voor koud roken.. haha!
Gelukkig pastte de zijdes nét er op op deze manier.. ook weer geleerd dus.
BRRR!!!
We lieten de rook lekker zijn werk doen, en gingen aan t werk.
Toen schoot me te binnen dat een collega graag rookkaas wilde hebben 'als je toch weer eens koud aan t roken bent'.
Dus na werk nog even snel naar de winkel en maar meteen een voorraadje ingeslagen.
Ik moet zeggen.
Met zo'n boodschappen mandje voelde ik me wel een beetje EEN KLANT!
Met deze kazen wilde ik eens proberen om een heel blok kaas te doen in plaats van kleine blokjes/strips.
Mijn collega doet het graag op z'n brood, en al die kleine strips maakt het dan alleen maar onhandiger.
Die gingen er de laatste 2 uurtjes mee op.
En toen was alles mooi klaar toen de kids op bed lagen.
Je zou bijna zeggen dat ik het er op mikte he?
Dus alles eraf gehaald en vacuum getrokken.
De kaas meteen voorzien van datum.
En de zalm mooi in vacuum laten rusten, weer vlees-tegen-vlees.
En toen was ik er wel klaar mee.
Ik zeg tegen m'n vriendin: Aub! succes ermee je snijdt t zelf maar in porties.
Vriendin trok licht weg. en riep hulp van haar vader in.
Die is 2 dagen later gekomen in de avond.
één zijde is altijd voor hen, dus die kwam maar al te graag helpen.
Hij sneed, mn vriendin (proefde vooral) en woog de porties af en deed het in de zakjes.
En jawel, bassie kon alsnog de zakjes weer dicht doen

De porties werden mooi ruim 100g, en die voor de schoonouders 200g.
Moet ik nog meer zeggen?
Het was weer fantastisch. Schoonvader riep meerdere malen dat het de bekende engel over de tong was.
We kunnen weer even vooruit!
Laatst bewerkt: