- Berichten
- 65
Werd toch eens tijd om het eens te proberen. Koud gerookte zalm. Een Noorse zalm zijde gekocht van 1,65 kilo en hiervan het buik en staartstuk afgesneden omdat deze wel vrij dun waren. Kan altijd nog ergens anders door.
Deze vervolgens in de droge pekel gezet. Heb het recept van Dennis gebruikt en op zijn advies 2x zoveel gemaakt omdat het recept voor 500 gram was. Dit was genoeg voor dit stuk.
Dit 24 uur laten liggen in de koelkast met wat gewicht erop en vervolgens afgespoeld onder de kraan. Nu weer 24 uur laten drogen op een rekje.
De volgende dag op de Weber gelegd en gerookte met beuken rookmot in de CSG.
Dit gedaan voor 11 uur 09:30u-19:30u). En dan weer helemaal ingepakt in verhoudfolie en weer 24 uur laten rusten in de koelkast.
Vanavond heb ik hem op gesneden en 4 porties in de vriezer gestoken. Een deel lekker op een wrap gedaan met wat zuivelspread bieslook, sla, komkommer en pijnboompitjes. Echt heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.
Deze vervolgens in de droge pekel gezet. Heb het recept van Dennis gebruikt en op zijn advies 2x zoveel gemaakt omdat het recept voor 500 gram was. Dit was genoeg voor dit stuk.
Dit 24 uur laten liggen in de koelkast met wat gewicht erop en vervolgens afgespoeld onder de kraan. Nu weer 24 uur laten drogen op een rekje.
De volgende dag op de Weber gelegd en gerookte met beuken rookmot in de CSG.
Dit gedaan voor 11 uur 09:30u-19:30u). En dan weer helemaal ingepakt in verhoudfolie en weer 24 uur laten rusten in de koelkast.
Vanavond heb ik hem op gesneden en 4 porties in de vriezer gestoken. Een deel lekker op een wrap gedaan met wat zuivelspread bieslook, sla, komkommer en pijnboompitjes. Echt heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.