Is dit charcuterie? Ik weet even niet waar dit beter zou passen.
Onlangs op de evenwichtsmethode van meneer Wateetons een eendenborst 4 dagen gepekeld (colorozozout, teentje knof, laurier, 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker, paar jeneverbessen). Daarna 2 dagen gedroogd in de koelkast, 10 uur gerookt op beuk/eik bij ongeveer 14 graden (handig, die frisse nachten) en vervolgens weer 2 dagen gedroogd in de koelkast.
Daarna, aangesneden toen een vlees- en rookliefhebbende vriendin van mijn vriendin over de vloer was. Man, wat een topsmaak. Rokerig, stevig, vol en duidelijk eend. Dat koudroken, ik ga het steeds mooier vinden. Ik denk dat de volgende test iets met hert wordt.
Onlangs op de evenwichtsmethode van meneer Wateetons een eendenborst 4 dagen gepekeld (colorozozout, teentje knof, laurier, 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker, paar jeneverbessen). Daarna 2 dagen gedroogd in de koelkast, 10 uur gerookt op beuk/eik bij ongeveer 14 graden (handig, die frisse nachten) en vervolgens weer 2 dagen gedroogd in de koelkast.
Daarna, aangesneden toen een vlees- en rookliefhebbende vriendin van mijn vriendin over de vloer was. Man, wat een topsmaak. Rokerig, stevig, vol en duidelijk eend. Dat koudroken, ik ga het steeds mooier vinden. Ik denk dat de volgende test iets met hert wordt.

