- Berichten
- 1.894
- Kophaas (varkenshaas)
- Dadels
- Roomkaas
- Je favoriete rub
- Ontbijtspek
We hadden nog wat kophaas in de vriezer liggen. Saté is natuurlijk het eerste waar je aan denkt, maar ik had wel zin in iets anders. Na een beetje speuren op het wereld wijde web vond ik een lekker receptje.
Men neme kophaas, dadels, roomkaas, wat bbq rub en bacon.
De rooomkaas mengen met je favoriete BBQ rub.en de kophaas in kleinere stukken snijden. Daarna de dadels vullen met de roomkaas en deze tussen een omgevouwen stukje kophaas plaatsen. Omwikkelen met wat gerookte ontbijtspek en dan op de BBQ. Voor een rooksmaakje wat hickory en appelhout tussen het houtskool. De temperatuur ongeveer 160C.
Ook nog wat hele stukken kophaas ingesmeerd met mosterd, wat rub en omwikkeld met bacon. Deze naast de gevulde kophaasjes gelegd.
De uitkomst:
Mijn jongste dochter houdt niet van dadels dus ze ging los op de 'gewone' kophaas met bacon. De met dadel en roomkaas gevulde kophaas vond ik heerlijk. Het zoete van de dadel, de roomkaas, het pittige van de rub en het zoute van de bacon met de aanwezige rooksmaak. Zeker voor herhaling vatbaar. Door de haast niet heel veel foto's gemaakt. Ga ik de volgende keer zeker doen.