BasBQ
Beef en Steak

Kokkels Portugese Stijl

 
 

Maarten215

Vuurmaker
Berichten
78
Beste Genootschappers,

Dit is een echte aanrader. Normaal gesproken maak ik dit in Portugal, maar nu in mijn eigen achtertuin.

Maar het begon in de keuken. Leg de kokkels daar ong. Een half uur in koud water. Als ze gaan drijven, gooi je ze weg.

Stook daarna de kamado op tot ongeveer 180 graden (direct) Zet eerst drie (middel formaat) uien en 5 tenen knoflook (gekneusd) aan in de paella pan (of andere pan die je hebt). Vervolgens doe je de schelpen in de pan. Na ongeveer 15 a 20 min zijn de schelpen open en kan je heerlijk genieten.


Tip: neem een stokbrood bij het eten en haal hem door de pan. Een smaaksensatie op je tong.

050D4C39-7769-4837-A6A9-858C9B9A9397.jpeg


4DC723C4-0765-4AEB-98E8-9210D0E93474.jpeg


5EFDDEA3-28C2-488F-BA14-598F0ED21591.jpeg


09708777-714B-4FD7-8FE5-DE2F88A83B6C.jpeg


0C4EBA7B-1B59-4C15-8792-DC8787EFDF82.jpeg
 
Wat ziet dat er super uit. Ik krijg er gewoon honger van....
 
Dank je wel voor het recept lijkt mij ook lekker
 
Water loopt mij in de mond, zeker met die laatste actiefoto !!
Receptje staat op mijn to do (y)
 
Oh my god dit is echt super smullen :love: ik kan ze gewoon proeven, heerlijk kokkeltjes, ik krijg nu gelijk trek in spaghetti vongole 🥰 of met kokkels dat maakt mij niet uit 😜
 
Je hoeft niet zo ver weg om onder de zon te genieten
En dat is zekers gelukt zo
 
Wat een mooi schaaltje met schelpdiertjes, heerlijk. 👌
 
Dit is gaaf. Veel schelpjes...😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan