goosebumps
Vuurmaker
- Berichten
- 63
Volledig naar recept van Mr. and ms. inthekitchen
Ingrediënten:
- knolselderij
- olijfolie
- peper en zout
- veldsla
- appelazijn
- extra vergine olijfolie
- granaatappel
- Cashewnoten crème 1/2 recept, zie hieronder
- sesampasta (tahin)
Cashewnoten crème recept:
150 cashewnoten
10 gram suiker
60 gram tahin (sesamzaadpasta)
Hoe maak dit cashewnoten crème recept?
Bak in een droge koekenpan de cashewnoten aan. Als de cashewnoten mooi gekleurd zijn laat je ze afkoelen. Meng de cashewnoten, suiker en tahin in de keukenmachine en pureer. Je krijgt nu een korrelige en droge massa. Voeg nu steeds wat water toe en pureer nog een keer. Ga zo door totdat je een mooie zachte gladde massa hebt. Ik denk dat er ongeveer 8 eetlepels water bij gingen, maar dit moet je zelf even aankijken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
extra nodig:
mandoline (je kunt ook heel dun snijden)
Hoe maak je deze knolselderij carpaccio?
Verwarm de BBQ voor op 180°C voor indirecte bereiding.
Spoel de knolselderij even af zodat er geen vuil meer aan zit. Dep de knol droog en wrijf de knol in met olijfolie. Bestrooi de knol met zout en wikkel hem in aluminiumfolie.
Leg de knol in de BBQ en gaar in 1,5 tot 2 uur. De knol moet echt zacht zijn geworden en heerlijk ruiken. Haal de knolselderij (let op is heel heet!!) uit de BBQ en laat afkoelen.
Meng in een kom de blaadjes veldsla met wat extra vierge olijfolie en de appelazijn. Als de knolselderij is afgekoeld kun je deze met de mandoline in dunne plakken snijden. Leg de plakken op een bord en bestrooi met een heel klein beetje zout. Doe op de plakken wat van de cashewnoten crème op. Doe wat van de granaatappel pitjes er bij en de blaadjes veldsla.
Eet smakelijk!
PS geen foto's van de tussenstappen gemaakt want dat was eerlijk gezegd niet zo spectaculair.
Laatst bewerkt: