- Berichten
- 18
Mijn ouders kwamen langs om te eten, een goede reden om (voor mij) weer eens wat nieuws uit te proberen!
Short ribs!
2 ribbetjes van bij elkaar ongeveer 2,3 kg. De avond ervoor heb ik de ribs schoongemaakt en in de rub gezet volgens het recept van Noskos.
De volgende ochtend bij tijds begonnen met de Q richting 120 graden te brengen, de ribs erop gelegd en twee mooie chunks hickory erbij gedaan.
Na 3.5 uur zaten de kruiden netjes vast op het vlees en heb ik de ribs ingepakt in bakpapier.
Daarna heb ik de ribs naar 91 graden laten garen, waarna ze perfect waren.
We kregen spontaan nog een paar eters erbij, dus heb ik nog wat sticky chicken wings erbij gemaakt gebaseerd op dit recept. Zelf heb ik daar 2 soorten bbq saus voor gebruikt: smokey en chipotle variant en maple siroop in plaats van honing. Om de ribs genoeg tijd te geven om te rusten heb ik de wings op een lagere temperatuur laten garen en heb er een klein beetje rookhout bij gedaan. Op het laatst nog even op een wat heter vuur de wings gegrild, ik vind het lekker als het suiker in de saus van de kip iets gekarameliseerd is.
Een gevuld paprikaatje met wortel, ui, courgette en parmezaanse kaas, wat zoete aardappeltjes uit de oven (geen ruimte meer op de Q :-( ). Afgetopt met een lekker wijntje! Wat wil je nog meer
.
Short ribs!
2 ribbetjes van bij elkaar ongeveer 2,3 kg. De avond ervoor heb ik de ribs schoongemaakt en in de rub gezet volgens het recept van Noskos.
De volgende ochtend bij tijds begonnen met de Q richting 120 graden te brengen, de ribs erop gelegd en twee mooie chunks hickory erbij gedaan.
Na 3.5 uur zaten de kruiden netjes vast op het vlees en heb ik de ribs ingepakt in bakpapier.
Daarna heb ik de ribs naar 91 graden laten garen, waarna ze perfect waren.
We kregen spontaan nog een paar eters erbij, dus heb ik nog wat sticky chicken wings erbij gemaakt gebaseerd op dit recept. Zelf heb ik daar 2 soorten bbq saus voor gebruikt: smokey en chipotle variant en maple siroop in plaats van honing. Om de ribs genoeg tijd te geven om te rusten heb ik de wings op een lagere temperatuur laten garen en heb er een klein beetje rookhout bij gedaan. Op het laatst nog even op een wat heter vuur de wings gegrild, ik vind het lekker als het suiker in de saus van de kip iets gekarameliseerd is.
Een gevuld paprikaatje met wortel, ui, courgette en parmezaanse kaas, wat zoete aardappeltjes uit de oven (geen ruimte meer op de Q :-( ). Afgetopt met een lekker wijntje! Wat wil je nog meer
