- Berichten
- 748
Naar aanleiding van mijn vorige experiment waarbij ik een rollade heb gemaakt van varkensfilet en daarbij tot de conclusie kwam dat “iets in mij” er telkens voor zorgde dat ik onbewust steeds mager verkoos boven vetter terwijl dezelfde rollade lekkerder (lees minder droog) zou zijn geweest als ik een procureur had genomen in plaats van een filet.
@Ridevi71 reageerde op mijn rollade draadje door de vergelijking te maken tussen saté van kippenborst- en kippendijfilet voor wat betreft de smaak van mager ten opzichte van vetter vlees.
Dat roept natuurlijk om een vergelijkingstest en die is vandaag uitgevoerd, ik heb het natuurlijk al zo vaak gelezen…… vet in het vlees zorgt voor een smaakvol en sappig resultaat maar dat blijkt niet voldoende om niet regelmatig toch weer voor mager te kiezen.
Beide zijn kort gemarineerd in dezelfde marinade en van de kippendijstokjes zijn de puntjes afgeknipt om ze uit elkaar te kunnen houden. Verder helemaal niets om zo goed mogelijk het verschil in smaak te kunnen bepalen.
Het was een goed idee van Ridevi71 om ze naast elkaar te kunnen proeven en inderdaad nu is het verschil wel duidelijk; de borstfilet is smakelijk maar de dijfilet is inderdaad echt veel sappiger en malser....
Wat mij betreft is het hiermee onomstotelijk bevestigd: vetter vlees zorgt voor een smaakvoller en sappiger resultaat.
Ik zal nog regelmatig aan deze test terug denken als ik met een verpakking vlees in m'n handen sta
@Ridevi71 reageerde op mijn rollade draadje door de vergelijking te maken tussen saté van kippenborst- en kippendijfilet voor wat betreft de smaak van mager ten opzichte van vetter vlees.
Dat roept natuurlijk om een vergelijkingstest en die is vandaag uitgevoerd, ik heb het natuurlijk al zo vaak gelezen…… vet in het vlees zorgt voor een smaakvol en sappig resultaat maar dat blijkt niet voldoende om niet regelmatig toch weer voor mager te kiezen.
Beide zijn kort gemarineerd in dezelfde marinade en van de kippendijstokjes zijn de puntjes afgeknipt om ze uit elkaar te kunnen houden. Verder helemaal niets om zo goed mogelijk het verschil in smaak te kunnen bepalen.
Het was een goed idee van Ridevi71 om ze naast elkaar te kunnen proeven en inderdaad nu is het verschil wel duidelijk; de borstfilet is smakelijk maar de dijfilet is inderdaad echt veel sappiger en malser....
Wat mij betreft is het hiermee onomstotelijk bevestigd: vetter vlees zorgt voor een smaakvoller en sappiger resultaat.
Ik zal nog regelmatig aan deze test terug denken als ik met een verpakking vlees in m'n handen sta
